subota, 10. rujna 2016.

SPAS DRŽAVE BiH ZAVISI ISKLJUČIVO OD DOSTOJANSTVA NAŠIH PREDSTAVNIKA U PARLAMENTU BiH

BOSNJACI SU SAMO JEDAN OD DOMORODACKIH NARODA KOJI NESTAJE U GENOCIDIMA I ASIMILACIJAMA
Neki dan gledam na BBC-u prilog o Kanadskim skolama za domorodacku djecu (kako mi kazemo “Indijance”). Da se u najkracim crtama upoznamo sa tim “skolskim” sistemom, citiram izvod na Engleskom iz Wikipedije o Kanadskom skolskom sistemu za Indijance koji je postojao sve do 1996.
“In Canada, the Indian (Aboriginal) residential schools were a network of “residential” (boarding) schools for Indigenous Canadians (First Nations or “Indians”; Métis and Inuit). The network was funded by the Canadian government's Department of Indian Affairs and Northern Development, and administered by Christian churches.
The policy was to remove children from the influence of their families and culture, and assimilate them into the dominant Canadian culture. /…/ The residential school system did significant harm to Indigenous children by removing removing them from their families, depriving them of their ancestral languages, exposing many of them to physical and sexual abuse, and by forcibly enfranchising them.”
Prevodim sustinski drugi pasus: “Politika kanadskih skola za urodjenike (Indijance, Aborigine) je bila da ih se asimilira u dominantnu kanadsku kulturu. Taj skolski sitem je nanio veliku stetu domorodackoj djeci odvajajuci ih od familija uskracujuci im njihov jezik, izlazuci mnoge od njih fizickoj i seksulanoj zloupotrebi, ’emancipirajuci’ ih na silu.” – kraj prevoda.
Odavno je u svijetu poznato da je asimilacija djece jednog naroda u kulturu drugoga naroda zlocin, i poznato je da se kanadska vlada izvinila Indijancima za zlocine asimilaci indijanske djece u kanadskom skolskom sistemu.
Nazalsot, isto takvo vaspitavanje malih Bosnjaka je trajalo posljendjih 100 godina, od nastaka Jugoslavije, pojacano sa periodicnim genocidima. U periodima mira, bosnjacka djeca su bila vaspitana da se stide svoje bosnjacke kulture, da zaborave ime svoga jezika, da zaborave istinu o genocidima, da bi se asimilrali u “naprednu” srpsku kulturu.
U pomenutoj emisiji o kanadskom skolskom sistemu za Indijance intervjuisu bivse ucenike, pitaju ih, po cemu se sjecaju tih skola, sta su naucili?
Jedna ucenica objasnjava da su ih ucili da nista sami ne pokusavaju u zivotu, da oni sami ne mogu uspjeti, da uvijek trebaju pitati za pomoc. U stvari, upravao ta “nauka” je bila kljucna za porobljavanje, ne samo indijanaca, nego mnogih drugih urodjenickih (starosjedilackih) naroda svijeta od strane osvajaca. Zahvaljuci asimilaciju porobljivaci su uvijek uspijevali naci veoma odane sluge iz pokorenih naroda, koje su onda postavljali na celo porobljenih naroda da vladaju u interesu porobljivaca. Pogledajte npr. Jordanskog kralja Huseina, palestinske lidere, ili saudijsku monarhiju itd.
Alija Izetbegovic, Haris Silajdzic, Zlatko Lagumdzija, Fahrudin Radoncic, Bakir Izetbegovic, Kasim Trnka, Mustafa Ceric, Sulejman Tihic, …razni Mujezinovici, Muslimovici, Zvizdici, Novalici, Hadzifejzovici, Galijasevici … su upravo takvi ljudi, asimilirane posrbice koje ce zivot dati za srpstvo, tj. za mentalnog gospodara.
S druge strane, Bosnu brani samo njen bosnjacki narod koji je otjeran daleko od vlasti. Nazalost, taj narod ima ogromni problem, a to je: Bosnjacki narod je vaspitan posljednjih 100 godina, a vjerovatno i prije, za vrijeme Turske, bas kao oni urodjenici, da sami nista ne znace, da se nista ne pitaju da uvijek neko drugi, neki “veliki”, odlucuje o njihovoj sudbini.
Postoji samo jedna sustinska razlika izmedju naroda koji ce postati gospodar i naroda koji ce biti porobljen i eventualno asimiliran nestati sa lica zemlje, a to je:
PROSPERIRAJU ONI NARODI KOJI SE OSLANJANJU NA SEBE, NESTAJU ONI KOJI TRAZE POMOC DRUGIH
Dominatni narodi uvijek koriste sva moguce sredstva da bi kontrolisali svoju sudbinu, da sami odlucuju o svojoj sudbini, a narodi vaspitani da budu robovi uvijek od drugoga traze da im rjesava probleme.
Upravo zbog toga mi danas gubimo domovinu. Pogledajte Srbe. Oni vezu Unproforce za bandere i pustaju ih tek kada cijeli svijet vidi da su ih vezali i tako prkosili cijelome svijetu. To je zato sto Srbin zna tajnu suvereniteta, koja glasi:
– Ja sam ravnopravan sa svakim drugim na svijetu. Svijet postuje one koji se bore za svoju stvar, makar oni bili i agresori. Svijet ih moze kaznjavati za agresiju, i mrziti, ali ih nece prezirati. Svijet prezire slabice koji prihvataju da imaju gospodare i one koji kukaju i traze neciju pomoc i onda kada imaju rjesenje u svojim rukama.
Za razliku od Srba, Bosnjaci stalno, otkako je Alija Izetbegovic dosao na vlast salju pogresnu poruku:
– Molimo svijet da nam pomogne, da nas zastiti, da nam rjesava problem, cak i onda kada smo u pravu i kada mozemo i sami donijeti povoljnu odluku.
To se opravdano doima kao: “Mi nismo zreli da budemo suveren narod, nismo zreli da imamo svoju drzavu BiH, nama treba staratelj.”
Na taj nacim mi sami sebe guramo torbu “domorodackih” naroda, Indijanaca, Eskima, Aborigina, koji nisu u stanju da samostalno naprave drzavu. Nista nam ne pomaze sto fizicki izgledamo kao Evropljani. Vazno je samo ono sto nam je u glavi, a ne nas evropski imidz.
Nasi gore nabrojani izdajnici-posrbice nisu glupi ljudi. Oni znaju sve ovo sto ja govorim i upravo zato se tako ponasaju. Oni su potpuno asimilirani u srpstvo, a za razliku od originalnih Srba oni imaju jos jednu prednost nad nama – oni nas odlicno, iznutra poznaju, oni znaju nas robovski mentalitet stican u skolskom sistemu Jugoslavije. Oni to znanje veoma uspjesno koriste protiv nas tako sto nas dalje guraju u rupu, trazeci pomoc svijeta u nase ime, i tamo gdje mi imamo sudbinu u nasim rukama.
RJESENJE ZA NEZAKONITI SRPSKI REFERENDUM JE U NASIM RUKAMA
Sto se tice srpskog referenduma, pogledajmo na primjer posljednju sjednicu Parlamenta BiH. Sta mislite da sa te sjednice nisu izasli samo Denis Becirovic i poslanici SDP-a, nego da su izasli i poslanici iz redova SDA, DF, SBB itd, svi bosnjacki poslanici. Time bi bio unisten kvorum.
Prvo, to bi bila jasna poruka svijetu da smo suvereni kao narod, da necemo dozvoliti nametanje nezakonitih odluka. Zatim to bi bila jasna poruka da necemo Srbima dozvoliti odustajanje od Daytona bez posljedica, tj. da smo spremni dovesti u pitanje i Dayton, i traziti povratak na prethodno pravno stanje, a to je Ustav Republike BiH. I znate sta bi se tada dogodilo? PIC, Rusi, Srbi bi klecali pred nama, molili nas da se vratimo u Parlament, da ostanemo pri Daytonu. Srpski referendum bi bio zaboravljen za par dana.
Eto sada je ta sansa propustena. Medjutim, jos uvijek je sudbina referendum u nasim rukama. MI, tj. BOSNJACKI PARLAMENTARCI TO ISTO MOGU URADITI NA SLIJEDECEM ZASJEDANJU PARLAMENTA BiH.
To je ociglendo rjesenje koje bi odmah svaki slobodarski, tj. drzavotvorni narod vidio. Npr. Srbima ne bi trebalo ni pet minuta da povuku taj spasonosni potez.
Nazalost, za Bosnjake je to druga dimenzija, to je izvan naseg koda, mi pricamo o svjetskim zavjerama, o velikoj politici i velikim silama, onima koji “vladaju svijetom”, mi ne vidimo da mi vladamo Parlamentom BiH, jedinim bitnim mjestom za nasu slobodu. A za takav jedan potez treba imati cojstva, rizikovati da se zamjerite stranackom shefu izdajniku. Sitne duse to nece, neka propadne drzava, neka njihova djeca nemaju perspektivu, ali nece se zamjeriti svome stranackom gopodaru, masteru, njihovom licnom robovlasniku.


Nema komentara:

Objavi komentar