subota, 10. rujna 2016.

Pozivam bošnjačke i hrvatske fašiste na vlasti u BiH da proglase 9 Januar kao Dan genocida

9. Janur Dan RS-a je politička manipulacija građanima od strane Bakira I.

Piše: Bajrić Senad predsjednik Regionalnog boračkog udruženja RU ' Sove Krajine ' i kandidat 'Vijeća građana za Vijeće općine Cazin' ispred 'Prve BH Stranke'
U posljednjih 5 godina na trgu u Bihaću organiziram na dan 9-tog Janura proteste sa kojim se ukazuje na Dan osmišljenog projekta fašističke ideologije stvaranja Republike Srpske. Na taj dan svake godine pozivao sam medije, građane, udruženja i organizacije civilnog društva da mi se pridruže kako bi ukazali na Dan koji bi trebao se zvati ili proglasiti Danom žalosti, Danom genocida, Danom stradanja i progona građana BiH, Danom agresije na RBiH ili tome sl.
I svake godine uputim na taj dan prijedlog Skupštini i vladi USK da se taj dan usvoji bar kod nas u Bosanskoj Krajini kao Dan Zločina fašizma za područje Bosanske Krajine, tražio javnu raspravu na tu temu u Skupštini USK. Te iste i slične dopise i pisma slao sam u predsjedništvo, Ministru za pitanje boraca u vladi Federacije, Premijeru Federacije i više neznam kome sve nisam slao.
Nikad i niotkog organa nisam dobio povratnu informaciju osim ignoriranja i što su moji zahtjevi završili u korpi za smeće. Ja sam nastavljao i dalje da organiziram proteste svakog 9. Janura i ukazujem na Značaj Dana Republike Srpske koji se na najkrvaviji Dan slavi i obilježava.

Bakir Izetbegović član predsjedništva primajući takva pisma vjerovatno potaknut dobrom idejom za politikanstvo traži od Ustavnog Suda BiH da se taj Dan promjeni kao Dan RS-a. Što je po meni kada sam čuo to u medijima katastrofalna greška a evo i zašto: Promjenuti datum Dana osmišljavanja genocidne tvorevine nije ništa drugo nego nastavak prisile navikavanja građana na tu tvorevinu iako je dobro znao kako je ta tvorevina stvorena na zločinima i krvi i mjenjati njen dan obilježavanja je samo nastavak opstanka RS-a, te sprečavanja da bi više bilo ko imao razlog i poticao da se građani okupljaju i ukazuju na Dan kada je osmišnjen ovaj projekat od strane SANU u provedbi sa srpskim zločincima u BiH.

Nije li bolje dok tog Dana Republika Srpska i ti fašisti obilježavaju svoj Dan, da se na taj isti Dan ukaže na značaj zločina koji su osmišljeni tog dana, da se polažu vijenci i cvijeće svugdje gdje su stradali građani od pomahnitale zločinačke horde i da se tog dana obilježe komemoracije po svim općinama. Taj dan bi bio dan tuge i žalosti, dan posjete mrtvim sugrađanima, posjeti stratištima gdje se je vršila egzikucija nad nedužnim građanima i posjeti grebljama svih ubijenih.
Takva dva različita stava kada neko slavi i obilježava i kada neko na taj dan oplakuje mrtve i ukazuje šta se dogodilo je neprocjenjive vrijednosti kod buđenja građanske svijesti kod mladih ljudi, djece kako u entitetima  FBiH tako i u RS-u, te da se sami počnu suprostavljati toj ideologiji i fašizmu i njenoj tvorevini zvanoj Republika Srpska.
Što znači Bakir brani RS, ustvari Bakir vjerovatno razočaran kako u tom Danu 9. Janura nema bošnjaka pa ih je htio ugraditi uz promjenu nekog drugog datuma ili možda najbolje kako i sam kaže sa Danom Dejtonskog sporazuma kojeg dana je Alija I. tadašnji predsjednik zvanično priznao ovu tvorevinu, stavljajući potpis svoj na legalitet i legitimitet ove države u državi i stim sporazumom srušio samovoljno bez znanja građana Ustavno pravni poredak RBiH ,  poništio odluku Ustavnog Suda RBiH iz 92 u kojem se ova tvorevina RS proglašava neustavnim činom a 9. Januar stavaranja RS stavlja u konotaciju pokušaja rušenja Ustavnopravnog poretka RBiH
Pa pošto živimo u fašističko uređenoj zemlji; Pozivam bošnjačke i hrvatske fašiste na vlasti u BiH da proglase 9 Januar kao Dan genocida

Nema komentara:

Objavi komentar