subota, 10. rujna 2016.

Gdje su antifašisti u BOSNI, ako fašisti danas slave i obilježavaju antifašizam?

Kako je antifašizam kao riječ zabilježena na Wikipediji? Antifašizam je pokret protiv fašizma i nacizma, koji se od sredine 1930-ih pojavio u gotovo svim evropskim zemljama, i koji je u različitim oblicima otpora okupljao različite političke stranke (demokrate, liberale, socijaliste, komuniste, demokršćane i dr.). 
Naziv antifašizam razvio se u današnjem značenju zbog toga što se »fašizam« koristio kao generički pojam koji označava ideologije, političke pokrete i organizacije te vladarske poretke koji su po svojoj socijalnoj osnovi i političkoj funkciji i metodama djelovanja srodni italijanskom fašizmu (kao i njemačkom nacizmu). Stoga je i opozicija, stavovima i akcijama desnih ekstremističkih stranaka i pokreta nužno dobila i vlastiti pojam. 

Antifašizam je politički pokret utemeljen na najširim demokratskim osnovama i na negaciji bitnih ideoloških postavki ovih dvaju pokreta. U fašističko-nacističkim agresijama 1930-ih i u vrijeme II. svjetskoga rata antifašizam prerasta u državnu politiku mnogih zemalja radi očuvanja nezavisnosti protiv fašističkog prisezanja.

E sad, u fašističko-nacističkim agresijama od 1991 do 1995 godine je isto ili skoro identično kao u vrijeme II. svjetskoga rata, stravična su to zlostvaljanja, progoni, silovanja, ubistva, genocid, urbicid, rušenje ustavno-pravnog poretka RBiH. 

Danas svi ti, iz redova učesnika društvenog poretka RBiH govore o antifašističkoj borbi kao svojom državnom politikom sa učešćem i saučesništvom agresorskih zemalja antifašističke borbe u BiH. 

Danas kad pogledate najcrnji fašisti su antifašisti a nalaze se u svim sistemima društveno i političkog života BiH. Pa s pravom se možemo zapitati gdje su uistinu nestali istinski antifašisti u BiH, ako fašisti danas 9. januara slave i obilježavaju antifašizam.

U ovom slučaju svak iznosi i tvrdi svoju istinu, a najbolja je ona istina donešena na osnovu činjenica i svog logičkog razmišljanja. Zaključak je jasan, mi danas živimo u fašistički uređenoj zemlji

Iz Ustava RBiH, Član 154. Neprikosnoveno je i neotuđivo pravo i dužnost građana, naroda Bosne i Hercegovine i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive da štite i brane slobodu, nezavisnost, suverenitet, teritorijalni integritet i cjelokupnost i Ustavom utvrđeno uređenje Republike. 
Član 155. Niko nema pravo da prizna ili potpiše kapitulaciju, niti da prihvati ili prizna okupaciju Republike Bosne i Hercegovine ili pojedinog njenog dijela. 
Niko nema pravo da spriječi građane Republike Bosne i Hercegovine da se bore protiv neprijatelja koji je napao Republiku. Takvi akti su protuustavni i kažnjavaju se kao izdaja Republike. Izdaja Republike je najteži zločin prema narodu i kažnjava se kao teško krivično djelo. 
Počinioci iz čl. 154 i 155 nasilnog rušenja ustavno-pravnog poretka RBiH nisu procesuirani, a stoji činjenica da je naše sadašnje dejtonsko ustavnopravno uređenje zemlje stvoreno na najgrubljim zločinima fašizma i izdaje i da je naša vlast u ovoj državi dio uređivačke politike fašističkog ustavnog poretka sadašnjeg društvenog sistema države.
S toga ovoj nakaradnoj vlasti, nakaradne države, pripada pojam naziva vladavina ''fašista'' što u svakom slučaju podrazumijeva netrpeljivost, mržnju nasilje, diskriminaciju, stigmatizaciju i predrasude prema ljudima niže ljudske socijalne vrijednosti. 

Naravno tu je pljačka - korupcija, političko kriminalno podzemlje, koje je svakodnevno nezaobilazna tema u stvaranju današnjih milionera i multimilionera.

Današnji fašisti predstavljaju savremeni oblik fašizma ugnjetavanja ljudi, robovlasništva i diskriminacije po svim oblicima svoga djelovanja. Oni imaju svoj gard, svoj stav od kojeg ne odustaju. Njihovo nasilno fašističko ponašanje samo respektuje silu ako je ima, ako nama do svog cilja gaze preko leševa.
10. 09.2016. godine

Nema komentara:

Objavi komentar