četvrtak, 23. srpnja 2015.

Milanović: U BiH nemam sagovornika o granici

Premijer Hrvatske, Zoran Milanović, izjavio je u Zagrebu kako često ne zna ko mu je sagovornik u BiH o pitanjima granice.
Ponovio je svoju raniju tvrdnju kako će se Pelješki most  graditi.
Na novinarsko pitanje da prokomentira navodno negodovanje u Bosni i Hercegovini zbog najave izgradnje Pelješkog mosta, hrvatski premijer je izjavio: „Volio bih u Bosni i Hercegovini, ali zaista to govorim iskreno, imati nekoga ili neke ljude s kojima mogu jasno razgovarati o temama koje nismo zatvorili. Recimo, granica sa BiH. Tri godine sam o tome govorio, nemaš se s kime dogovoriti“.
Milanović je ponovio kako se zalaže za provođenje sporazuma o granici koji je potpisan još za vrijeme predsjednika Tuđmana.
‘Sitni profiteri’
“Sada sitni profiteri sa ove ili sa one strane pokušavaju biti pametni i postavljati Hrvatskoj neke uvjete. Ja neću lupati šakom o stol, mi ćemo taj most graditi bez obzira na zlobu koja postoji u Hrvatskoj, a BiH ćemo biti širok most prema Europi. Ali neka se oni konačno međusobno dogovore”, rekao je Milanović i ponovio kako često ne zna ko mu je sagovornik u BiH, prenosi Anadolija.
Nakon što je hrvatska Vlada ranije ovog mjeseca predstavila studiju izvodljivosti Pelješkog mosta i izrazila nadu da će se projekt sufinansirati sa 85 posto evropskog novca, reagirala je Evropska komisija, kazavši da službena odluka još nije donesena.
Glasnogovornik EK-a Jakub Adamowicz, hrvatskim je novinarima u Briselu izjavio da su poruke koje dolaze iz Hrvatske preuranjene i da Vlada tek treba podnijeti službeni zahtjev za sufinansiranjem.

Nema komentara:

Objavi komentar