srijeda, 1. srpnja 2015.

Jednostavno i bez pečenja-fantastična torta sa tri vrste čokolade

Sastojci
600 ml slatkog vrhnja
150 grama tamne čokolade
200 grama bijele čokolade
200 grama mliječne čokolade
jedna šolja zdrobljenog keksa
tri kašike putera.
Priprema
Rastopite tamnu čokoladu i umiješajte 200 ml slatkog vrhnja. Stavite u frižider na oko sat vremena da se hladi.
U drugoj posudi rastopite bijelu čokoladu s 200 ml slatkog vrhnja i stavite u frižider.
U trećoj posudi rastopite mliječnu čokoladu s 200 ml slatkog vrhnja i takođe ohladite.
Podlogu za tortu pripremite tako što ćete pomiješali zdrobljeni keks s maslacem. Složite na dno kalupa.
Kada su se smjese s čokoladom ohladile izmiksajte ih te redom slažite u kalup. U smjese možete staviti malo mascarponea da budu kremastije.
Prema želji završite sa šlagom i pospite orasima, keks0m, čokoladnim mrvicama…

Nema komentara:

Objavi komentar