Sastojci
600 ml slatkog vrhnja
150 grama tamne čokolade
200 grama bijele čokolade
200 grama mliječne čokolade
jedna šolja zdrobljenog keksa
tri kašike putera.
Priprema
Rastopite tamnu čokoladu i umiješajte 200 ml slatkog vrhnja. Stavite u frižider na oko sat vremena da se hladi.
U drugoj posudi rastopite bijelu čokoladu s 200 ml slatkog vrhnja i stavite u frižider.
U trećoj posudi rastopite mliječnu čokoladu s 200 ml slatkog vrhnja i takođe ohladite.
Podlogu za tortu pripremite tako što ćete pomiješali zdrobljeni keks s maslacem. Složite na dno kalupa.
Kada su se smjese s čokoladom ohladile izmiksajte ih te redom slažite u kalup. U smjese možete staviti malo mascarponea da budu kremastije.
Prema želji završite sa šlagom i pospite orasima, keks0m, čokoladnim mrvicama…
Nema komentara:
Objavi komentar