utorak, 19. svibnja 2015.

Izetbegović: Čovićevi zahtjevi su opravdani, nadam se da DF neće biti iracionalan (jeli ovo pijaca ili država)


Bakir Izetbegović zamjenik predsjednika SDA u izjavi za novinare kazao je da je imao danas sastanak sa Draganom Čovićem liderom HDZ BiH na kojem je, kako je istakao Izetbegović, Čović iznio opravdane zahtjeve u vezi imenovanja nove uprave određenih gubitaša, javlja reporter bh. novinska agencija Patria.
- Prije svega tu se misli na Aluminij, Elektroprivedu HZHB koji su dostigli četvrt miliona KM gubitka i opravdan je zahtjev da se imenuje nova uprava u ovim kompanijama – kazao je Izetbegović.
On je pojasnio da će sutra imati sastanak sa Željkom Komšićem i da se nada da DF neće imati neke iracionalne zahtjeve. Na pitanje novinara da li mu je dosadilo da „vadi kestenje“ između HDZ BiH i DF-a, Izetbegović je kazao da nije jer je svima u interesu da Vlada FBiH profunkcionira u punom kapacitetu. On je također kazao da uporedo mogu raditi i istražni organi i biti imenovane nove uprave.
Na pitanje šta će se desiti ako DF ne odustane od svog zahtjeva da ne budu smijenjeni oni čiji mandat nije istekao Izetbegović je kazao:
- Teško je govoriti o tome šta bi bilo kad bi bilo, ali ponavljam, nadam se da će DF odustati od nekih iracionalnih zahtjeva – kazao je Izetbegović.

Nema komentara:

Objavi komentar