četvrtak, 11. veljače 2016.

OBEZVREĐIVANJE I PLJAČKA GRASA / Konaković: Spremni smo da se GRAS zaduži i 50 miliona KM, ako je to ekonomski opravdano.. VLADARI SRAMITE SE SVOGA POSTOJANJA SVE UNIŠTISTE I OBEZVRIJEDISTE SAMO NE SVOJE FOTELJE I SVOJA RADNA MJESTA...

Vlada Kantona Sarajevo spremna je podržati prijedlog sindikata KJKP GRAS o zaduženju u iznosu od 50 miliona KM, ako se dokaže da je zaduženje ekonomski opravdano, potvrdio je premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković.
VLADARI  SRAMITE SE SVOGA POSTOJANJA 
KAD MAFIJA MAFIJI PRODA TE FIRME NA KRAJU S USPJEHOM POSLUJE A RADNICI POSTAJU ROBOVI ZA OBAVEZE I  MRVICE  HLJEBA RADE 


Na nedavno održanom sastanku delegacije Vlade KS s predstavnicima GRAS-a sindikat ovog javnog preduzeća izašao je s konkretnim prijedlogom za uzimanje novog kredita od 50 miliona KM na period od 20 godina kojim bi zatvorili sva trenutna dugovanja i obnovili vozni park, obnovili trolejbusku mrežu prema Vogošći te tako krenuli s najboljim pretpostavkama i uslovima za oporavak GRAS-a.

"Sumnjam da postoji ijedna banka koja bi GRAS-u dala tako velik kredit bez garancije Vlade. Vlada s druge strane od menadžmenta GRAS-a traži mnogo aktivniji odnos unutar reorganizacije firme i unutar onog dijela organizacije firme koji govori o proizvodnji nekih novih vrijednosti, a posebno uštedama", rekao je Konaković. 

On ističe da su vidljivi pomaci u radu, kao i volja sindikata i uposlenika da, odričući se čak nekih prava, učestvuju u ozdravljenju ove firme. 

"Naglasili smo im da nemamo ništa protiv da zagovaramo takvu vrstu kredita, ukoliko taj elaborat bude prikazivao prihode, rashode, kontrolu te potrošnje i efekte od tih novih voznih jedinica. To će biti jedna od tema o kojima će Vlada KS razgovarati", kazao je Konaković. 

Konaković je dodao i da se u martu očekuje 15 novih voznih jedinica te da je to polovina onoga što GRAS kaže da je potrebno. 

"Čekali smo Vladu Federacije BiH koja je do sada trebala usvajati zakon o povezivanju radnog staža. GRAS bi sigurno ušao u taj projekat i mi bismo garantovali da je taj dio značajan za ozdravljenje firme. Čekali smo taj zakon za koji mislimo da će riješiti dobar dio, ali njega nema. Ako se pojavi brzo u procedurama onda nam i ne treba taj, nego manji iznos kredita", zaključio je Konaković koji je još jednom ponovio da je Vlada KS spremna i za iznos od 50 miliona KM, ako je on ekonomski opravdan.

Nema komentara:

Objavi komentar