nedjelja, 10. siječnja 2016.

NAJPAMETNIJI I NAJBOLJI POLITIČAR NA BALKANU, JOVANOVIĆ: Srbija mora prestati proizvoditi sukobe!

Najpametni polìtičar neka je živ zdrav Bog da ga cuva!!!!! Ne samo zboģ polìtike jer ona je kurva pokvarena!!!! On je otvooren direkta i sposoban, zdravu ì iskrenu politiku, takvih nema. Blago tebi što ti je duša čista netreba ti popovi koji su slalì djecu da ubijaju i kolju. Čedomire čestìtam ti rùke ti nijesu krvave. Dosao četnik predavanje da drzi cijelu vladù sa sabom doveò zašto?? Šta mu znaci to? On je lažov veliki al mu to u bosnù proc nemoze fukara. Priča o fabrikama a gdje novac pokradene banke propale on dosao nama pričat lòpov brzo že on otići  polako i mi imamo konja za jahanje, neće ovo na dobro izić samo polako hvala vama iskŕeno nastavite tako bog će vas čùvati.

Proslava dana RS, na koju je pohrlilo cijelo rukovodstvo Srbije, samo je još jedan izraz nespremnosti srpskih vlasti s obje strane Drine da iskorače iz politike koja već decenijama uništava Srbiju i svakog oko nje, izjavio je jučer u razgovoru za „Dnevni avaz“ Čedomir Jovanović, predsjednik Liberalno demokratske partije (LDP) Srbije.


Neustavni datum

Vlada Srbije, s premijerom Aleksandrom Vučićem na čelu, donijela je prije nekoliko dana odluku da prisustvuju događaju koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim. Ovakav čin Vučića pokazao je da zvanična Srbija uopće ne poštuje odluke bh. pravosudnih instanci.

– Republika Srpska svoje interese mora ostvarivati u Sarajevu, u dogovoru s drugim narodima koji žive u Bosni i Hercegovini, gradeći odnose razumijevanja i saradnje umjesto konstantnog rata sa svojim okruženjem – kaže Jovanović.

Prema njegovim riječima, ovakva odluka Vlade Srbije govori o politici koja vlada u toj zemlji.

– Sve dok Republika Srpska bude produženi refleks beogradske politike, sve dok bude živjela na mržnji i konfliktu, ni RS ni Srbija ni Bosna neće mrdnuti iz propasti koja ih izjeda decenijama – smatra Jovanović.

Mandat na izborima

On je ocijenio da „vlast u Beogradu konačno s praznih proevropskih floskula mora početi da se bavi iskrenom evropskom politikom za koju je dobila mandat na izborima“.

– Vlast u Beogradu mora shvatiti da su devedesete godine prošle, a političari koji se zaklinju da nisu isti oni koji su Srbiju tih godina uništavali, da prekinu da proizvode nove i bude stare sukobe – istakao je Jovanović.

Bolji odnosi u regionu

Jovanović je rekao da, umjesto ovakve politike, vlast u Srbiji mora raditi na boljim odnosima s komšijama.

– Vlast u Srbiji mora se iskreno posvetiti izgradnji novih odnosa u regionu i mora prestati proizvoditi nove sukobe – istakao je Jovanović.

Nema komentara:

Objavi komentar