nedjelja, 10. siječnja 2016.

Ankete i peticije: Građani apsolutno protiv zatvaranja Opće bolnice Prim.dr. Abdulah Nakaš

                                                       Vlast šuti na igre pojedinaca 
U anketi FACE TV u subotnjem izdanju Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem postavljeno je pitanje: Da li ste za spajanje Opće bolnice i Kliničkog centra?, piše bh. novinska agencija Patria.
Za odgovor DA glasalo je 4%, a za odgovor NE 96% građana.
Protiv spajanja ove dvije bolnice je i više od 6.900 potpisnika online peticije koji u brojnim komentarima izražavaju ogorčenost i nezadovoljstvo što se ta ideja već počela sprovoditi u djelo iako za to ne postoje formalno-pravni uslovi niti su osnivači u ovom slučaju Skupština KS i Vlada FBiH i Parlament FBiH donijeli bilo kakvu odluku. No, samovolju bivše direktorice Opće bolnice Sebije Izetbegović, a sadašnje direktorice UKCS-a koja je izabrana dok je još bila direktorica Opće bolnice niko ne želi, neće ili ne smije spriječiti.
- Sramota... Kako pojedinci sebi daju za pravo da uništavaju državnu imovinu. 
- Nisam iz Sarajeva, ali vidim koliko ova bolnica znači građanima Sarajeva. Mislim da je dvadeset godina nečije samovolje i previše.
- Krajnje je vrijeme da se kaže STOP!!!
- Čovjek na ovakvu vijest ostaje bez komentara, umjesto da otvore još jednu bolnicu oni zatvaraju i ovu.

Peticija protiv gašenja bolnice Abdulah Nakaš

Skupa cemo iskazati nezadovoljstvo svojim potpisima u vezi  odluke sa gašenjem bolnice Abdulah Nakaš, simbolom grada Sarajeva.
Opća bolnica - Prim. dr. Abdulah Nakaš ima svoju veoma dugu i bogatu tradiciju. Nastala je još u 19. vijeku i od tada je prošla kroz mnoge istorijske epohe - turska vremena, austrougarski period, vremena Jugoslavije, pa ćemo ustrajati da se ovaj krajnje brutalan način otuđenja ove zdravstvene ustanove,  u budućnosti samo navodi kao ružno sjećanje i pokušaj.
Užasavajuća igra, čiji smo nijemi svjedoci, tiče se gašenja jedne herojske institucije, sačuvane u srcima Sarajlija. Opća bolnica je u agresiji na BiH izbušena sa gotovo 600 projektila, ali prijemi pacijenata i operativni zahvati nisu nikada prestajali. Danas se neko poigrava sa sudbinom 600 zaposlenih u ovoj bolnici.

Pokušajmo,

Potpišimo peticiju!
Peticiju možete potpisati ovdje

Nema komentara:

Objavi komentar