ponedjeljak, 20. srpnja 2015.

U subotu žrijeb za SP: Selektor Baždarević vjeruje da možemo na ovo takmičenje

Prilikom subotnjeg žrijeba kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji volio bih da za protivnika dobijemo neku od najjačih reprezentacija Evrope. Volio bih da se u kvalifikacijama "pokrpimo" sa nekim sa kime do sada nismo igrali u kvalifikacijama, npr. Njemačkom ili Engleskom, rekao je Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Žrijeb grupa kvalifikacija za SP održat će se u sali Konstantin Palace u Saint Petersburgu u subotu, 25. jula, sa početkom u 18 sati po lokalnom, odnosno 17 po srednjoevropskom vremenu, a BiH će biti svrstana u drugu jakosnu grupu. To znači da bi se u kvalifikacijama "Zmajevi" mogli u "jugoslavenskoj grupi" sastati sa Hrvatskom iz prvog "šešira", Srbijom iz trećeg, Slovenijom ili Crnom Gorom iz četvrtog, odnosno Makedonijom koja će biti u petom.
"Zašto ne? Volio bih da vidimo gdje smo i u susretima, da tako kažem, sa našim komšijama i prijateljima. Nisam protivnik duela, prema mom ličnom uvjerenju, sa nama komšijskim, prijateljskim državama. Sa druge strane, neke od takvih utakmica mogle bi donijeti tenzije na tribinama i zbog toga mnogi priželjkuju da ne budemo u istoj grupi. To je druga strana priče. Ja sam čitav život sportista i sada govorim sa sportskog, ali i aspekta normalnih ljudi na ovim prostorima kojih je uvjeren sam više nego li onih sa još uvijek pomračenim umovima", istakao je Baždarević.
U prvoj jakosnoj grupi, kaže, najteži protivnici bili bi Njemačka ili Holandija, a oni po mjeri, po kvaliteti podjednaki BiH su, tvrdi, Vels i Hrvatska.
"Ne bi bilo loše miks svega, jakog protivnika, jedan regionalni derbi i nešto lakši rivali iz ostalih šešira. Kvaliteta imamo i vjerujem da iz takve grupe možemo na Mundijal u Rusiju, ili direktno ili kao drugi iz grupe, pa kroz baraž", smatra Baždarević

Nema komentara:

Objavi komentar