ponedjeljak, 18. svibnja 2015.

SDA: Nećemo priznati popis stanovništva ako je falsificiran na štetu Bošnjaka. GLUP GLUPLJI I NAJGLUPLJI JE ZNAO AKO IH LAGERUJU TAMO DA ĆE BITI KAO I UVIJEK NA ŠTETU Bošnjaka ostalih koji nisu u vezi sa RS

DOKAD MASKE I VAŠA NESPOSOBNOST

SDA: Nećemo priznati popis stanovništva ako je falsificiran na štetu Bošnjaka

Bakir Izetbegović, zamjenik predsjednika SDA, danas je u Sarajevu kazao novinarima da ta stranka neće priznati rezultate popisa stanovništva iz 2013. godine ukoliko se pokažu tačnim navodi koji su se pojavili, a tiču se falsificiranja podataka u vezi s brojem Bošnjaka.

- Do nas su došle glasine da postoje pokušaji falsificiranja rezultata popisa iz 2013. godine i da se može desiti da ne budu priznati popisani stanovnici, naročito povratnici u RS. Dakle, da se radi o desecima hiljada, pa i stotinama hiljada popisanih, pretežno Bošnjaka, ljudi koji su etničkim čišćenjem protjerani iz tog dijela BiH i ovo bi bio dovršetak etničkog čišćenja olovkom. SDA neće priznati takav popis stanovništva – rekao je Iztbegović.
Dodao je kako SDA već sada upozorava Agenciju za statistiku BiH da ta stranka neće priznati popis ako se radi o falsificiranju broja Bošnjaka, kao i to da neće priznati bilo šta drugo što bi bilo bazirano na takvom popisu.
Osim SDA na mogućnost falsificiranja popisa upozorila su i određena udruženja s bošnjačkim predznakom.

Nema komentara:

Objavi komentar