utorak, 19. svibnja 2015.

PREDSJEDNIŠTVO BIH Posljednje pripreme pred dolazak Erdogana: Izetbegović najavljuje jače ekonomske veze

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan doputovat će sutra u prvu zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini u svojstvu predsjednika te zemlje, piše novinska agencija Patria.
Erdogan će u BiH doputovati prijepodne, a bit će mu upriličen svečani doček ispred Predsjedništva BiH, gdje će se sastati s članovima Predsjedništva BiH. Danas se ispred zgrade Predsjedništva BiH užurbano radi, dopremljeni su crveni tepisi, a i povećane su mjere sigurnosti.
Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH kazao je da će sutra biti potpisano nekih 50 ili novoosnovanih firmi ili novih projekata unutar postojećih firmi, većinom malih i srednjih preduzeća.
- To će biti kreditirano od strane Turkish Ziraat banke. Uz gospodina Erdogana dolazi i niz najuspješnijih biznismena, privatnika iz Turske. Očekujemo da s njima napravimo dobar posao za BiH. Ili da investiraju ili da putem njih naši privrednici uđu na golemo i moćno tursko tržište. Po meni je to uz potpis niza sporazuma najbitniji dio ove posjete. Jednu dobru političku saradnju unaprijediti i u ekonomskom segmentu. Turska itekako može pomoći BiH da izađe iz ovog ekonomskog zasotaja – kazao je Izetbegović.
IZMJENE U SAOBRAĆAJU
Prilikom svečanog dočeka turskog predsjednika doći će do privremene izmjene u odvijanju gradskog saobraćaja u Sarajevu od 10.30 do 12.00 sati
Tramvaji neće saobraćati od Skenderije prema Baščaršiji, nego će se odvijati preko okretnice Skenderija.
Autobuske i minibuske linije koje polaze s terminala Dom Armije za Podhrastove, Bare, Koševsko Brdo, Breku i Breku II, kao i autobuske linije s terminala Park za Jagomir, Šip-Bušća, Hrastovi II i Sedrenik, u navedenom periodu će polaziti s terminala Sutjeska.
Autobuska linija broj 31e na relaciji Vijećnica – Dobrinja od Skenderije će saobraćati trolejbuskom trasom do Trga Austrije.

Nema komentara:

Objavi komentar