utorak, 19. svibnja 2015.

21. MAJ Dunović u Strazburu na ceremoniji: BiH preuzima predsjedavanje Vijećem Evrope


Dunović: Ovaj period treba iskoristiti za promociju BiH 
Svečanoj ceremoniji dizanja zastave BiH čime će biti ozvaničeno šestomjesečno predsjedavanje naše zemlje Vijećem Evrope u periodu od 19. maja -15.novembra, koja će se održati 21. maja u Strazburu prisustvovat će potpredsjednik FBiH, prenosi novinska agencija Patria.  
Potpredsjednik Dunović, koji je ujedno i član delegacije BiH u Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti  pri Vijeću Evrope iz FBiH, istakao je kako je ovo istorijski period za našu državu  u domenu vanjske politike:
-Ovo je veoma značajan period za Bosnu i Hercegovinu koji trebamo maksimalno iskorisiti kako bismo je promovisali u svim segmentima. Predsjedavanje najstarijom evropskom organizacijom koja se sastoji od 47 zemalja članica Vijeća Evrope daje nam razne mogućnosti za napredak i saradnju sa drugim zemljama, ali i nameće veliku odgovornost s obzirom na današnju situaciju u BiH, ali i u Evropi.
Vjerujem da ćemo svi skupa pozitivno odgovoriti zadacima koji će biti pred nama u narednom periodu, te pokazati da smo spremni ići naprijed kako bismo obezbijedili bolju budućnost za naše građane i ispunili uslove koji su nam postavljeni za članstvo u EU, istakao je Dunović, saopćeno je iz kabineta potpredsjednika FBiH. 

Nema komentara:

Objavi komentar