Sve dobro umesite.
Na malo pobrašnavljenoj podlozi razvijte testo na nekih ½ cm debljine. Vadite razne oblike i poslažite ih u tepsiju koju ste prekrili papirom za pečenje. Premažite gurablice belancima koje ste prethodno umutili i pospite ih kristal šećerom. Ako imate orasa, stavite koji komad na gurablice. Ako nemate – i tako je dobro.
Stavite pripremljene gurablice na 200°C da se peku dok ne počnu da rumene. Ako volite malo hrskavije, ostavite ih da dobiju tamniji ten
Poslužite ih i uživajte, kratko traju
Poslužite ih i uživajte, kratko traju
NAPOMENA: KADA BUDETE MESILI TESTO, DOĆI ĆETE U ISKUŠENJE DA DODATE MLEKO ILI BILO KAKVU TEČNOST ODUPRITE SE TOME!!! NEMA POTREBE, BUDITE ISTRAJNI I DOBIĆETE ODLIČNO TESTO, KOJE NIJE GNJECAVO I NE LEPI SE ZA RUKE.
Nema komentara:
Objavi komentar