ponedjeljak, 27. travnja 2015.

Čavić: Hoće li Dodik uzeti pušku ili će bježati kao 1992. godine


Čavić: Hoće li Dodik uzeti pušku ili će bježati kao 1992. godine

Predsjednik Narodnog demokatskog pokreta (NDP) Dragan Čavić uvjeren je da referenduma, koji SNSD najavljuje za 2018.godinu, neće ni biti, a SNSD-ovu inicijativu o tome u potpunosti odbacuje.


-Ovo je jedna velika greška i nepromišljenost. Izmjena granica u BiH, nije lokalno pitanje, već svjetsko, političko pitanje. Živjeti u iluzijama da je moguće sprovesti ovu „dobronamjernu“ inicijativu i pri tom ne izazvati ozbiljne geopolitičke turbulencije je apsolutno neozbiljno – upozorio je Čavić na pres-konferenciji u Trebinju.
Čavić napominje da “treba imati u vidu da u Bosni poslije svakog referenduma teče krv”.
– Da li je Dodik i njegovo društvo spremno da uzme puške u ruke i realizuje svoje ideje, ili će uraditi ono što su 1992. on i mnogi oko njega uradili – u avion pa bjež’ dok se rat ne završi – navodi predsjednik NDP-a.
On se upitao i ima li ova SNSD-ova inicijativa međunarodnu podršku.
-Imaju li barem podršku Srbije? Ruske Federacije, SAD ili Evropske unije? Za ovakve inicijative mora da postoji unaprijed obezbjeđena međunarodna podrška. Ako toga nema, a ja sam ubijeđen da je nema, onda je to opasan eksperiment koji srpskom narodu može donijeti nepotreban konflikt – upozorio je Čavić.
Umjesto tvrdnji od refendumu, kazao je, vlast u RS treba uradi ono što od nje građani očekuju, a to je da donese zakone koji će rasteretiti privredu i povećati zaposlenost.
Na Petom saboru SNSD-a, koji je održan jučer u Istočnom Sarajevu, usvojene su tri deklaracije, između ostalog i o statusu RS koja nosi naziv “Slobodna i samostalna Republika Srpska, odgovornost i budućnost”.

Nema komentara:

Objavi komentar