nedjelja, 11. rujna 2016.

Ronaldo prešao na islam i upućuje iskrene čestitke "Sretne i berićetne bajramske dane sa željom da “bajramska radost uđe u naša srca, porodice i domove"

Portugalski fudbaler Christiano Ronaldo, kako saznajemo ekskluzivno i prije Dnevnog Avaza, prešao je napokon na islam i ne zove se više Christiano nego Islamiano. Ova mega zvijezda svjetskog nogometa i fudbala je izjavila da se za ovo odlučio jer mu je bilo žao muslimana  koji već  puno godina trpe torturu ovozemaljskih zli lljudi. Svi su priželjkuju njegov prelazak na islam a već dugo muslimani  imaju njegovo poštovanje. Došao je i  taj dan da našeg dragog Ronalda vidimo kao mu'mina.

Dodao je i da zbog profesionalnih obaveza neće moći klanjati, postiti i ići na hadž, ali će dati sve od sebe da muslimani cijeog svijeta budu bolje poštovani i izrezbarit će nešto na arapskom što će mu dati snagu i volju da to u duši njegovoj ostane! 



Otkrio nam je i da bi od sada volio da ljudi poštuju sve muslimane svijeta i da vječno traje mir u svijetu, . Nije isključio ni mogućnost da na kopačke stavi mjesec i zvijezdu.

Ova vijest je obradovala mnoge  muslimane kojima je pored islama, fudbal najvažnija sporedna stvar na svijetu. Oni su sve ove godine, silno priželjkivali po kladionicama i Facebooku da Ronaldo izgovori sudbonosno „da“ i postane naš brat u vjeri. Obistinile  se želje muslimanai sada možemo lakše disati kad znamo da imamo takvu zvijezdu u svojim saffovima. Sada barem znamo ko će uvijek za bajram iza hodže klanjati u prvom saffu…

Nema komentara:

Objavi komentar