utorak, 10. svibnja 2016.

Stranci poručili Dodiku: Širite neosnovane teorije zavjere


Stajat ćemo u prvim redovima ma šta bude 14. maja, poručuju s Trga Krajine vođe Saveza za promjene. Pozivaju vlast da hitno isplati boračka primanja, odustane od poskupljenja struje i poreskih nameta, u suprotnom ne isključuju mogućnost višednevnih masovnih protesta.
Njih će organizovati uprkos mogućoj policijskoj zabrani, ali i činjenici da im Grad Banjaluka za sada nije odobrio korištenje javne površine u Parku.
"Snosimo odgovornost za sve što zakon predviđa, dezinformacija Dodika o stranim izvorima finansiranja su provjerivi, pa u njegovim rukama su i nož i pogača", kazao je danas Dragan Čavić, lider SZP.
Provladine snage danas se ne oglašavaju - da ne odustaju od antiizdajničkog mitinga ovih dana ponavlja entitetski predsjednik Milorad Dodik.
"Mi ćemo se razići mirno i pokazati da nas ima daleko više nego tih koji su spremni na sarajevsku izdaju, i da prime turske pare da organizuju mitinge".
Turske, britanske ili američke pare nisu primili, oštro reaguju u opozicionom bloku. Ovakvim izjavama Dodik, kažu, stvara atmosferu straha opasne podjele.
"Da li je moguće da stranci stoje iza toga, a neki dan su bili kod Dodika u kući na slavi", pita se Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a.
Uz optužbe za neoosmanizam Turske i zahtjev za protesnu notu zbog izjava odlazećeg turskog premijera Ahmeta Davutoglua u Banjaluci, vladajući SNSD ne odustaje od teze da su SDA i Bakir Izetbegović podrška protestima.
"Naravno da ja ne stojim iza toga, volio bih da odgode taj skup", rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.
Da ne zauzimaju strane kažu i u Ambasadi Velike Britanije. Edward Ferguson, ambasador Velike Britanije u BiH je kazao: "Ja bih predložio da se političari usmjere na implementaciju reformi umjesto što šire neosnovane teorije zavjere".
Trg Krajine je centralno mjesto u Banjaluci odakle je Milorad Dodik 2004. poveo opozicione demonstracije i krenuo u osvajanje desetogodišnje vlasti. Danas opozicioni blok sa Trga šalje poruke pod motom "Oslobodimo Srpsku".
Vlast negira da je 14. maj odlučujući "Dan D" za RS, opozicija se nada da će toga dana policija pokazati da je narodna, a ne režimska.

Nema komentara:

Objavi komentar