nedjelja, 20. prosinca 2015.

Formiran je SAVJET BRANILACA/BRANITELJA FBiH

Svega nekoliko predstavnika boračkih udruženja, organizacija, udruga i svaza sa područja Općina Unsko-sanskog kantona je danas subota 19 Decembra sa početkom od 14 sati odazvalo se na zajednički satanak u sali Skupštine USK. U nastavku je treća radna sesija sastanaka a koje se sve odnose po već usvojenoj Rezoluciji Saveza JOB-a –veterana 91-96 USK-u kojoj se traži boračko-braniteljski dodatak za pripadnike boračke poplacije učesnika u odbrabeno oslobobodilačkom ratu iz perioda 92-95
Na ovom proširenim sastanku bili su prisutni predstavnici gosti boračkih udruženja-udruga – saveza iz drugih Kantona FBiH.
Ministar za pitanje boraca u vladi USK Abid Mulalić iako je uredno najavio svoj dolazak ipak nije došao na sastanak kaže Bajrić Senad predsjednik udruženja 'Sove Krajine' pod čijm pokroviteljstvom se održao današnji sastanak. Bajrić tvrdi i da ima takva saznanja da je ministar Mulalić lično i preko svojih političkih posrednika pozivao sva druga boračka udruženja i saveze sa područja USK da se ne odazovu pozivu sastanka i stim sabotiraju proces rada ovih aktivnosti. Ovakav princip smatra Mulalić, uvođenja prava boračke populacije u prava kroz borački dodatak je otvoreni napad na funkcionisanje vlade Federacije i ministarstva za pitanja boraca u vladi Federacije BiH. Bajrić za medije je rekao da bi bilo dobro, mudro i pozitvno kada bi ministar Mulalić za boračka pitanja u vladi USK podnio ostavku zbog ovog nečasnog čina i drugih grijeha do sad koje je činio u svom radu, svakako prije 7 februara kada se planira obilježiti godišnjica februarskih demonstracija na USK.
Na ovom zajedničkom sastanku prisutni su bili upoznati sa dosadašnjim aktivnostima iz Rezolucije a formiran je i SAVJET BRANILACA/BRANITELJA FBiH čiji član sa USK je Bajrić Senad izabran jednoglasno na ovoj sjednici. Savjet je naviše privremeno ali i operativno tijela koje će se baviti problematikom iz usvojene rezolucije do konačnog rješavanja statusa boračke populacije iz svi navedenih ciljeva iz Rezolucije.

Nema komentara:

Objavi komentar