petak, 30. listopada 2015.

Dok se Srbija i Hrvatska naoružavaju do zuba,Bošnjaci se raduju pomirenju Bakira i Fahre

Srbija i Hrvatska opasno zveckaju oružjem i vode pravu utrku u nabavljanju najsavremenijeg naoružanja. Hrvatska nabavlja oružje od Amerike, a Srbija od Rusije. Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Moskvi da će Srbija od Ruske Federacije nabaviti dio naoružanja. “Ako pitaju šta će nam sve to, neka postave pitanje šta će to nekima u okruženju, kada su svuda okruženi NATO zemljama, a samo jedna nije, a to je Srbija”, rekao je Vučić.
Kako je istaknuo, Srbija šuti kada neki dobijaju borbene helikoptere, borbena oklopna vozila, haubice i upitao zašto nekima poklanjaju lansirne rampe, a drugi nabavljaju balističke rakete.
“A sutra ćete da me pitate, u nekoj drugoj konstelaciji snaga u svetu, šta si uradio da zaštitiš svoju zemlju. Nećemo da nabavljamo oružje koje je, nazovimo ga takvim, ofanzivno, ali moramo da zaštitimo svoju teritoriju”, naglasio je Vučić.
Naoružavanje Srbije i Hrvatske ne izaziva posebnu pažnju u Bosni i Hercegovini, naročito među Bošnjacima. Doduše, mi Bošnjaci nemamo kada misliti o oružju, svi smo se dali u praćenje svakodnevnog rukovanja Bakira i Fahre, na sve strane se proslavlja njihovo pomirenje.
Džaba Srbiji i Hrvatskoj najsavremenije naoružanje kada nemaju Bakira i Fahru.
Kada je u februaru prošle godine zapaljena zgrada Predsjedništva BiH, tj. kada su mudre bošnjačke glave u Sarajevu upitale sigurnosne stručnjake koliko ima oružja u Sarajevu, dobili su odgovor da se moe nekako može skupiti stotinjak pušaka.
Naš odbrambeni kapacitet danas je gori nego kad je počela agresija na BiH 1992.godine. U proteklih dvadeset godina uništeno je mnogo oružja, a dio je raspoređen na lokacije gdje Bošnjaci nemaju kontrolu. Transporteri koje je kupila Saudijska Arabija prebačeni su u Republiku Srpsku, u kasarnu na Manjači. U Visokom je uništeno preko 20 hiljada američkih automatskih pušaka, koje nam je, također, kupila Saudijska Arabija. Prošle godine je u BiH uništeno 150 hiljada komana naoružanja.
Ali, šta će nama oružje, pa dr. Cerić je rekao da je za Bošnjake za narednih 50 godina dovoljna sreća to što su se pomirili Bakir i Fahro.

Nema komentara:

Objavi komentar