subota, 29. kolovoza 2015.

Iz Sarajeva krenula humanitarna pomoć za izbjeglice u Beogradu (FOTO)

Stanovnici Sarajeva su u akciji prikupljanja pomoći za izbjeglice, koje se trenutno nalaze u Srbiji, pokazali da imaju dušu te da su spremni pomoći drugima u nevolji. Donacije koje su do sada prikupljene trenutno su na putu do onih kojima su potrebne. Akcija je još u toku.

Članovi udruženja Komšiluk jutros su se sa prikupljenim namirnicama i osnovnim potrepštinama, uputili prema izbjeglicama s Bliskog istoka u Beogradu.
Prema riječima Nedžada Biberovića, jednog od organizatora humanitarne akcije, na put su pošli sa tri kombija i tri putnička auta, koji su puni namirnica.
– Prikupili smo 13 paleta robe što predstavlja skoro šest tona namirnica – potvrdio je Biberović i objasnio da se tu nalaze namirnice koje su donirali stanovnici Sarajeva, zatim roba koja je kupljena od uplaćenog novca, te roba koju su dobili od vlasnika firmi kod kojih su kupovali.
Kako nam je objasnio Biberović, firme Klas, Ovako i Gadžo komerc su donirali značajne količine potrebnih namirnica.
–  Također moram napomenuti da smo imali problema za prijevoz, ali su nam se ponudili Pomozi.ba, tako da se i ti riješilo – rekao je Biberović i naglasio da su posebno zahvalni sugrađanima koji su odvojili od svojih usta i usta svoje djece kako bi dali svoj doprinos ovoj akciji.
Prema riječima našeg sagovornika tokom ove akcije prikupljeno je 5.575 KM, te značajne količine hrane i sredstava za higijenu.
– Ukoliko ima još zainteresiranih da žele pomoći, mogu se obratiti organizaciji Pomozi.ba – rekao nam je Biberović i dodao da još uvijek traje prikupljanje donacija, koje će Pomozi.ba dalje proslijediti sirijskim izbjeglicama.
Iz Pomozi.ba su svima koji žele pomoći preporučili da doniraju hurme, flaširanu vodu, vlažne maramice, pelene, keks, riblje konzerve… kao i sapune, četkice za zube, obuću i donji veš. Mjesto i vrijeme prikupljanja donacija je Trg Harema Kalin Hadži Alijine džamije (preko puta Narodnog pozorišta), nedjelja, 30.8.2015. 10-17 sati.
Pored akcije prikupljanja donacija za sirijske izbjeglice, u isto vrijeme na istom mjestu možete donijeti i vaše donacije za obrazovanje djece Srebrenice: udžbenike, lektire, školski pribor, sveske, olovke, didaktički materijal. Donacije će biti uručene Prvoj osnovnoj školi Srebrenica sa područnim školama i odjeljenjima.

Nema komentara:

Objavi komentar