subota, 29. kolovoza 2015.

Zavidovići: Pogon za proizvodnju montažnih kuća izgorio do temelja, šteta nemjerljiva (FOTO)

Zavidovići: Pogon za proizvodnju montažnih kuća izgorio do temelja, šteta nemjerljiva (FOTO)

Požar koji je izbio jedan sat iza ponoći u pogonu za proizvodnju montažnih kuća Krivaja uzrokovao je ogromnu štetu, potvrdio je za Faktor.ba Remzo Šogolj iz Službe za upravu civilne zaštite Zavidovići.

- Požar je lokalizovan. Trenutno se gase pojedinačna zgarišta i gotovo je sve ugašeno. U potpunosti je izgorio proizvodni dio montažnih kuća. Izgorjelo je sve do temelja, šteta je ogromna – kazao je za Faktor.ba Remzo Šogolj.
Prizor koji je fotoreporter portala Faktor.ba zatekao na mjestu događaja je strašan. Dim se nadvio nad cijelim gradom, a od Tvornice ostalo je samo zgarište.
U gašenju požara učestvovale su ekipe Profesionalnih vatrogasnih brigada iz Zenice, Maglaja, Žepča i Zavidovića, radnici komunalnih preduzeća, građani te radnici Krivaje.
– Učestvovalo je oko 100 profesionalnih vatrogasaca. Bilo je veoma rizično za obične građane, tako da su ekipe iz susjednih gradova došle u pomoć. Jedan vatrogasac iz Zavidovića imao je problema sa disanjem, ali je ekipa Hitne pomoći odmah pritekla u pomoć i sve je prošlo bez većih posljedica. Također, kada se desila eksplozija, jedan građanin je tokom pada malo posjekao nogu, ali je prošao sa lakšim povredama – objasnio je Šogolj

Nema komentara:

Objavi komentar