ponedjeljak, 1. lipnja 2015.

PREDOBRE TURSKE POGAČICE SA MLJEVENIM MESOM!


TURSKE POGAČICE SA MLJEVENIM MESOM
 Sastojci  
  tijesto  
   600 g brasna    
 40 g svjezeg kvasca    
 300 ml mlijeka    
 50 ml ulja    
 so    
fil      
350 g fasiranog junećeg mesa    
 1 glavica crnog luka    
 1 svjeza paprika    
 1 paradajz    
  persun       so, vegeta, paprika, biber      
ko voli moze dodati ljute papricice  
   50 ml ulja
Priprema    
Rastopite kvasac u malo mlijeka.     Dodajte u preostalo , pogrijano, toplo mlijeko.     Zamijesite tijesto sa svim sastojcima.     Mjesite dok ne dobije srednju mekocu, po potrebi dodajte jos malo brasna.     Ostavite da stane 1 sat.     Za fil, sitno izsjeckajte luk, papriku i paradajz i dodajte u fasirano meso.     Dodajte zacine i mjesite smjesu rukom 2 min.     Od tijesta napravite 12 kolacica.     Svaki kolacic pobrasnite malo i razvaljajte valjkom na velicine jedne prosjecne pizze.     Stavljajte po jednu supenu kasiku fila preko pola tijesta.     Preklopite sa drugom polom i zavrnite malo krajeve.     U vecoj tavi rastopite malo putera sa malo ulja.     Przite po 2 pogace u tavi sa obje strane.     Ostavite na kuhinjski papir, da upiju malo masnocu

Nema komentara:

Objavi komentar