ponedjeljak, 26. siječnja 2015.

NIŠTA OD STRANAKA SDA DF SDP

I
ako je bio najavljivan, danas neće biti održan sastanak predsjednika SDA, DF-a i SDP-a BiH, potvrdio je generalni sekretar Demokratske fronte Sifet Podžić.
O sastanku se govorilo nakon najave predsjednika DF-a Željka Komšića da bi ova stranka mogla napustiti koaliciju sa SDA i HDZ-om BiH ukoliko ubrzo ne bude riješen zastoj oko imenovanja potpredsjednika Federacije iz reda srpskog naroda.
Danas odgođeni sastanak trebalo bi da bude održan po povratku predsjednika SDA iz glavnog grada Saudijske Arabije – Rijada, a teme razgovora bi trebalo da budu zastoj u konstituiranju Doma naroda federalnog Parlamenta, odnosno imenovanja entitetske izvršne vlasti.
Iz DF-a je ranije rečeno da će biti napravljen pokušaj da njihov kandidat dobije dovokjan broj glasova za potpredsjednika entiteta iz reda srpskog naroda. Podsjećamo, ranije je izostala neophodna podrška pet delegata iz Kluba Srba u Domu naroda federalnog Parlamenta za DF-ovog kandidata Slobodana Šoju. Istovremeno, i SNSD je objavio da planira ponuditi svog kandidata za potpredsjednika Federacije iz reda srpskog naroda.

Nema komentara:

Objavi komentar