četvrtak, 29. lipnja 2017.

Šta našim najvećim zvijezdama predstavlja dres reprezentacije?

Jusuf Nurkić je putem Facebooka poručio da se neće odazvati selektoru reprezentacije BiH Dušku Vujoševiću za predstojeće pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.– Zbog procesa rehabilitacije nakon povrede u protekloj NBA sezoni, ove godine neću moći nastupiti u pretkvalifikacijama za SP, između ostalog je napisao košarkaš Portland TrailBlazersa, koji je i prethodnu garnituru u KSBiH predvođenu generalnim sekretarom Harunom Mahmutovićem uslovljavao njihovim otkazima kako bi se on odazvao pozivu reprezentacije i nosio dres sa državnim grbom koji mu, prema njegovim riječima, predstavlja mnogo.
Prije njega, selektoru Vujoševiću je otkazao i Mirza Teletović, košarkaš Milwaukee Bucksa, koji je u dogovoru sa stručnim štabom istakao da preskače nastup u pretkvalifikacijama, ali da njegova reprezentativna karijera nije gotova, pa ostaje da vidimo da li će nas Teletović ponovo izigrati 2019. godine kada obezbijedimo nastup na Svjetskom prvenstvu ili će održati riječ i nastupiti za reprezentaciju.
Direktor reprezentacije Siniša Kovačević istakao je da je Nurkićevo ponašanje smiješno budući da se nikome nije javljao u posljednja dva mjeseca.
– Prethodna dva mjeseca nedostupan je svima koji su ga zvali. Oglušio se na sve naše pozive, mailove i onda tri dana pred početak priprema se oglasi na Facebooku. Ovo što radi Jusuf Nurkić je smiješno. Pravi iste probleme aktuelnoj garnituri u Savezu kao i prošloj, što znači da nije do ljudi u Savezu nego do njega, rekao je Kovačević za Oslobođenje.
S obzirom na sve, postavlja se pitanje šta najvećim zvijezdama u našem nacionalnom timu predstavlja dres sa državnim grbom jer se patriotizam ne dokazuje riječima već odazivanjem i sudjelovanjem u reprezentativnim akcijama baš kao što to rade najbolji košarkaši Srbije i Hrvatske Miloš Teodosić i Dario Šarić, od kojih su njihovi klubovi konstantno tražili da ne igraju za nacionalne timove, ali su oni bili tu svako ljeto, iznova i iznova.
Na kraju krajeva, nije nužno problem što ne igraju za reprezentaciju, već što misle da smo svi mi naivni i prave javnost budalama.
Prolazak kvalifikacija Ipak, za očekivati je da će se zmajevi izdići iznad svih nevolja i otkaza i pokazati našim najboljim košarkašima kako se bori za državni dres, a kao logičan slijed takvih događaja jeste prolazak pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Nema komentara:

Objavi komentar