četvrtak, 27. listopada 2016.

Amerikanac donirao pola jetre nepoznatoj ženi, a sada su sretan bračni par


Bivši američki marinac u trenutku kada se odlučio spasiti život nepoznatoj osobi nije računao na to da će mu ta osoba jednog dana postati supruga.

Ljubavna priča počela je kada je Dempsey slučajno načuo razgovor Heather Krueger tokom pauze na poslu u jednom mjestu južno od Chicaga.

Heather je ušla u četvrtu fazu bolesti jetre. Sa bolešću se borila dvije godine, a ljekari su joj kazali kako ima male šanse da preživi naredna dva mjeseca ukoliko ne nađe donora, piše BBC.

Njena porodica se borila kako bi pronašla donora, što je naročito teško u SAD-u gdje gotovo 120.000 ljudi godinama čeka jetru.

Dempsey je slučajno načuo Heatherin razgovor o bolesti i odlučio da je upozna i ponudi joj pomoć.
Nakon što je testiranje pokazalo kako im se krvne komponente slažu, operacija je zakazana za februar 2015. godine, a njih dvoje su do operacije proveli dosta vremena zajedno, družeći se.

Oboje su bili nervozni i preplašeni, ali su se u isto vrijeme počeli i dopadati jedno drugom.

Osam mjeseci nakon uspješne transplantacije, Dempsey je zaprosio Heather, vjenčali su se i danas vode sretan i zdrav život.

"Ni u najluđim snovima ne bih pomislio da ću se vjenčati sa potpunom strankinjom kojoj sam odlučio spasiti život", rekao je on.

Nema komentara:

Objavi komentar