nedjelja, 25. rujna 2016.

Višković: Dio opozicije bojkotovao referendum

Potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković rekao je večeras da je očekivao veću izlaznost građana na referednum o Danu Republike u opštini Milići, koja iznosi 57 odsto, ocijenivši da je "očito dio opozicije bojkotovao referendum".
"Oni bi trebalo da kažu zašto su to radili. Iskreno, nadao sam se da će izlaznost biti daleko veća. Ona je 57 odsto i to je izlaznost kao na nivou Republike Srpske, međutim, moram da izrazim žaljenje što dio opozicije očigledno nije htio da podrži referendum, odnosno da ga je, možda grubo rečeno, bojkotovao", rekao je Višković.

On kaže da pri tome misli na dio opozicionih stranaka iz Saveza za promjene.

"U Milićima imamo i veliki procenat glasača iz drugog konstitutivnog naroda i bilo je za očekivati da oni ne izađu na glasanje, jer su to jasno i glasno rekli i to je, što se mene tiče, u redu. Međutim, nije mi jasno zašto srpski glasači nisu izašli i odazvali se u većem broju", rekao je Višković Srni.

On podsjeća da su sve političke partije sa sjedištem u Republici Srpskoj u Narodnoj skupštini glasale za referendum, ali da je "očigledno da se iza leđa radilo nešto drugo".

"Imam informaciju da ni na jednom stranačkom skupu, koji je u Milićima održao Savez za promjene, skoro ni jednom riječju nije pomenut referendum", tvrdi Višković.

On kaže da se lider SDS-a Mladen Bosić na sastanku kod predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika početkom februara potpisom saglasio da u Srpskoj bude organizovan referendum, ukoliko se u parlamentu BiH ne provedu izmjene i dopune Zakona o Ustavnom sudu BiH.

"Mi iz SNSD-a smo poštovali te potpise i skoro na svakoj mjesnoj ili centralnoj stranačkoj tribini, u svim mjestima, ne samo ovdje u Milićima, nego širom Srpske, više smo apelovali i pozivali ljude da izađu na referendum, nego što smo se bavili lokalnim izbrima. Smatrali smo da smo toliko svi odgovorni i dužni prema Srpskoj", rekao je Višković.

On dodaje da je očigledno da neki nisu razumjeli tu poruku i da su smatrali da je to neko politikanstvo. "Međutim, vrijeme će pokazati ko je bio upravu", rekao je Višković.

Nema komentara:

Objavi komentar