srijeda, 31. kolovoza 2016.

BiH može računati na podršku Makedonije na svom evropskom putu

Stanje u regionu, kao i o euroatlanska perspektiva obje zemlje bila je tema današnjeg susreta člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića i predsjednika Republike Makedonije Gjeorga Ivanova u Ohridu, javlja Anadolu Agency (AA).
Sugovorici su tokom susreta ocijenili da su bilateralni odnosi izrazito prijateljski, te su izrazili interes za njihovo unapređenje, posebice u polju gospodarske suradnje.
Član Predsjedništva BiH Dagan Čović informirao je makedonskog predsjednika Ivanova o napretku koji je Bosna i Hercegovina postigla na putu ka članstvu u Europsku uniju.
Makedonski predsjednik Ivanov istaknuo je još jednom kako će makedonska strana nastavljati pružati bezrezervnu potporu Bosni i Hercegovini na njenom europskom putu.
Nakon zvaničnog susreta, uslijedio je i radni ručak, te posjeta starom dijelu grada Ohrida, gdje su izaslanstva obišla nekoliko istaknutih kulturnih znamenitosti.
U sklopu regionalne turneje, član Predsjedništva BiH Čović jučer je u Albaniji, u gradu Drač, održao sastanak i s predstavnicima bošnjačke zajednice u Albaniji, koja broji preko deset tisuća članova, te čiji članovi na teritoriji Albanije žive preko 150 godina.
Za sutra je planiran posjet glavnom gradu Republike Srbije, Beogradu, gdje će se član Predsjedništva BiH Dragan Čović susresti s premijerom Aleksandrom Vučićem

Nema komentara:

Objavi komentar