nedjelja, 1. svibnja 2016.

Među najnižima u EU: Cijena rada u Bosni i Hercegovini deset puta manja od europskog prosjeka. Padaj silo i nepravdo?


Za bruto satnicu od 25 eura, koliko je plaćen prosječan radnik u skandinavskim zemljama, radnik u Bosni i Hercegovini, opet onaj prosječni s plaćom nešto višom od 300 eura, mora raditi čitav  dan. Do ovih podataka došlo se na osnovi najnovijeg izvješća Eurostata, koji se odnosi na bruto cijenu rada, a koji pokazuje da je prosječna bruto satnica u BiH i do deset  puta manja nego u razvijenim europskim zemljama.

Među najnižima u EU: Cijena rada u Bosni i Hercegovini deset  puta manja od europskog prosjeka a političari veće plaće imaju od mnogih evropsih i vozni par jači i bolji od evropskihPadaj silo i nepravdo?

Razlika u satnicama
 Udruge za zaštitu prava potrošača Bosne i Hercegovine, kazao je da su radnici BiH na samoj margini kada su u pitanju primanja i ono što se za taj iznos plaća mogu kupiti. - Što se može kupiti za 2,00 eura i kako se od takve satnice može živjeti.
Najniže plaće
To je sramota, najgore je što još  niže plaće i satnice imaju najsiromašniji radnici  koji nemaju ni blagdana ni prava - tvrdi tajnik Udruge za zaštitu potrošača Lakota.

Nema komentara:

Objavi komentar