nedjelja, 1. svibnja 2016.

Lošu naplatu doprinosa osjete i ino-umirovljenici

SARAJEVO - Iako se o tome malo govori, agonija u kojoj se nalazi Federalni umirovljenici fond ne zaobilazi ni primaoce ino-penzija, svih onih ljudi koji su cijele penzije ili dio zaradili i primaju iz Federacije BiH.
Diskriminacija
Povodom sve češćih natpisa o kašnjenju i neredovnosti u isplati mirovina u FBiH Oslobođenju se javio Ivan Đurošević iz Vinkovaca u Hrvatskoj, koji 60% svoje penzije prima iz Federacije BiH. On kaže da je mirovinu za veljaču primio 4. travnja, a da onu za ožujak još čeka.
– Mi i ne znamo kada ćemo primiti tu penziju, niti možemo negdje zatražiti takav odgovor, jedino što možemo vidjeti na internet-stranici Federalnog zavoda PIO/MIO jeste datum početka isplata penzija u FBiH, ali ne i u inostranstvu i to je diskriminirajuće. Nikakve obavijesti nema na stranicama PIO/MIOFBiH. Obraćamo se telefonski u Mostar i Sarajevo da bismo dobili odgovor kako je situacija “teška”, “da nema novaca”, da će “isplata biti kad bude novca” i slično, kaže Đurošević iz Vinkovaca.
U Federalnom zavodu kažu da je redoslijed takav da se penzije isplaćuju prvo za korisnike u BiH, a tek potom za one u inostranstvu.
Isplata za ožujak
– Točno je da je mirovina za ožujak u BiH nedavno isplaćena, a za inozemstvo počinjemo da je isplaćujemo u ovih dan-dva. Ona će biti isplaćena na prijelazu ova dva mjeseca. Nije dobro da je tako, ali to je činjenica, kazao je Zijad Krnjić, direktor Federalnog zavoda PIO/MIO.

Nema komentara:

Objavi komentar