subota, 9. travnja 2016.

Keskul-turski desert koji podsjeća na Raffaello kuglice, gotov za 15 minuta -


Sastojci:
5 dl hladnog mlijeka
40 g kokosa
60 g brašna
80 g šećera
1 kesica vanilin šećera
1 kašika maslaca.

Za posipanje:
– malo sjeckanih nesoljenih pistacija ili sjeckanih pečenih lješnjaka i malo kokosa.

Priprema:
U malo veću šerpu stavite hladno mlijeko, kokos, šećer, vanilin šećer, polahko sipajte brašno i sve dobro umutite žicom. Sve zajedno stavite na šporet da prokuha neprestano miješajući. Kad prokuha dodajte maslac i mješajte da se otopi.

Sklonite sa šporeta i sipajte u 4 manje zdjelice (zapremine 1,5 dl).

Svaku prekrijte providnom folijom i ohladite par sati u frižideru.

Pospite sitno sjeckanim nesoljenim pistacijama ili sa sitno sjeckanim pečenim lješnjacima i sa malo kokosa.

Nema komentara:

Objavi komentar