četvrtak, 4. veljače 2016.

REAKCIJE IZ TRAVNIK TRANSA: Ministarstvo manipulira djecom

Nakon što su resorna ministrica Katica Čerkez (HDZ BiH) i roditelji iznijeli svoju stranu priče o problemima s prijevozom, oglasila je i firma „Travnik-trans". Tvrde da i ministrica i roditelji manipuliraju i cijenama i brojem učenika.
Žalba na liniju
Iz ove firme navode da nije istina da se samo oni žale na javne pozive za prijevoz učenika, što su nam dokumentirali žalbom na liniju u općini Travnik, gdje se žalilo 10 prijevozničkih firmi iz tri općine. Vlasnik i direktor firme Ale Hodžić tvrdi da se iza cijele priče krije nešto drugo.
Stajalište ne ispunjava uvjete - Ministarstvo manipulira djecom. Koje su kruške, a koje su jabuke? Ja želim da konzumiram oboje. Da li su Bošnjaci jabuke, a Hrvati kruške, ili obratno? Ostao je problem s jednim selom, to su Didaci, ja ne mogu da ih vozim jer manipuliraju brojem, sad 20, pa 14, a u stvarnosti radi se o 12 osnovaca. Žele uvesti dva autobusa u jedno selo - kaže nam Hodžić. U ovoj firmi navode da je Ministarstvo spremno plaćati prijevoz drugoj firmi 224 KM dnevno, dok ih prijevoz autobusima „Travnik-transa" košta 52 KM dnevno. Na opaske iz Ministarstva da se djeca voze linijskim saobraćajem, iz ove firme navode da je prijevoz učenika na isti način organiziran i u Unsko-sanskom, ali i daleko bogatijem Kantonu Sarajevo, gdje učenici koriste gradski prijevoz. - See more at: 
Najviše zamjerki je bilo na činjenicu da se osnovci iz Didaka ne dovoze na stajalište kod Doma zdravlja, a Hodžić ističe da je ovo stajalište nezakonito i ne ispunjava uvjete jer ugrožava i saobraćaj, ali i sigurnost djece, budući da se nalazi pored rijeke i nema zaštitnu ogradu. 
Otežan rad 
- Ovo stajalište i gužva koju stvaraju autobusi i kombiji ugrožavaju normalan rad Doma zdravlja u Travniku - mišljenja je Hodžić.
Tvrdi da se firma sa 70 zaposlenih i najvećim voznim parkom tretira kao prijevoznici koji imaju jedan kombi i jednog zaposlenog.

Fakture nisu plaćene

- Od početka ove sedmice prevozimo djecu, a fakture nam nisu plaćene. Od 1. januara niko nas iz Ministarstva nije kontaktirao u vezi s prijevozom učenika - ističe Hodžić.

Nema komentara:

Objavi komentar