ponedjeljak, 29. veljače 2016.

LJEPOTE BIH IZ ZRAKA

Mladi pilot iz Holandije koji je bio u potrazi za poslom, došao je na ideju da uspostavi servis zračnog taksija – zapravo čarter kompaniju u Bosni i Hercegovini i zemljama u okruženju, uz pomoć nekoliko osoba iz BiH, koje su poznanici njegovog oca.

Nakon što je nekoliko puta dolazio u BiH na poslovna putovanja sa svojim ocem, uvidio je činjenicu da su potrebna više od dva sata i put od 80 km za put između Sarajeva i Tuzle. Tada je došao na ideju, da bi se to mnogo brže odvijalo putem zračnog saobraćaja.

Zapravo je ovo pozadina priče o osnivanju servisa zračnog taksija, odnosno čarter kompanije u Bosni i Hercegovini i zemljama okruženja. Tako je uz pomoć nekoliko ljudi iz BiH koji su poznanici njegovog oca, pokrenut Chest Airline. Kompanija sa sjedištem u Živinicama, počela je s radom prije nekoliko mjeseci.

Nick de Borst, glavni izvršni direktor kompanije, istaknuo je da je riječ o maloj kompaniji koja omogućava let preko cijele BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i drugih zemalja u okruženju.

"Zbog loših cesta i visokih planina, putovanje automobilom posebno za poslovne ljude nije najbolji izbor, zato smo ponudili najbrži način putovanja, onaj zrakom", rekao je de Borst.

Putovanje automobilom iz Tuzle do Sarajeva traje oko dva sata, ali se avionom dođe za trideset minuta!", objašnjava de Borst. 

Chest Airlines je čarter kompanija koja korisnicima omogućava da po svojim željama i potrebama rezerviraju let kada im najviše odgovara, i to putem interneta ili telefona.

"Cilj je pružiti isplativo putovanje, rješenje koje pomaže da organizujete svoje dragocjeno vrijeme, a sve to da nije skupo a pritom i ugodno", ističe on.
Osim zračnog taksija ova kompanija nudi i usluge panoramskih letova iznad bh. Ovakva vrsta leta obično traje trideset minuta do jednog sata, a najpopularniji panoramski letovi koji će biti u ponudi su iznad Sarajeva i Tuzle. 

U svom uredu u Živinicama Chest Airlines ima dvoje zaposlenih i nekoliko spoljnih saradnika koji su zaduženi za aerodromske poslove.





Nema komentara:

Objavi komentar