subota, 19. prosinca 2015.

NI CRKVA NAM NIJE NEVINA: Licemjernost i lopovluk Dragana Čovića prešučeni od Katoličke crkve u BiH

ŠESTO ŠIMIĆEVO PISMO: Licemjernost i lopovluk Dragana Čovića prešučeni od Katoličke crkve u BiH

SARAJEVO - Trenutno najpoznatiji student u Bosni i Hercegovini, pa vjerojatno i šire, Josip Šimić, nastavlja s pisanjem pisama Draganu Čoviću. Medijima se obratio i šestim svojim Otvorenim pismom, pa i ovom pismo u cijelosti prenosimo:
Poštovani predsjedniče Čović,
Draga javnosti!
Ponajprije, vjerujem gosp. Čoviću, da Vam je krivo, jer Vas je javnost opet „provalila“ o kupnji još jednoga automobila marke Audi A8 u vrijednosti oko 171.000 KM o kojem su pisali u zadnjih nekoliko dana gotovo svi bh portali. Tim ste potezom sebi pod „jelić“ stavili dobar poklon. Osobno se pitam: Je l’ Vas stid bolan više? Ma Bože sačuvaj koji licemjerizam od Vas?! Pa prije 6 mjeseci unatrag izjavljujete „kako ste postiđeni jer se papa Franjo vozi u fordu, a Vi u audiju“. Ali ovakav čin samo dokazuje Vaše vješto manipuliranje hrvatskim narodom, „farbajući“ nas godinama, zajedno sa svojim poslušnicima, a bogme sve pod „plodnim blagoslovom“ najviših ljudi u Katoličkoj Crkvi u BiH! Ma nije me briga što mi mnogi „prišivaju“ da sam izdao svoj narod, da sam se okrenuo protiv Crkve…! Draga mi je i Crkva i Papa i svi biskupi i kardinali ovoga svijeta, drag mi je i moj hrvatski narod, ali istina mi je draža!
Je l’ mislite gosp. Čoviću na „svoje“ Hrvate koje toliko „volite“? Mislite li na one koji će ove godine Božić dočekati s jednom skorenom kriškom kruha? Eee lako je slavit Božić i Čoviću i crkvenim velikodostojnicima kad znaju da uvijek najmanje u „kasi“ imaju koji milijunčić, i „toplo“ serviran švedski stol! Lako se tako radovati Božiću! Ali dobro reče sv. Franjo: „ Kad sve imaš, ne možeš znati da li te vodi Duh Božji“! Ali Vi ste gosp. Čoviću, kao predsjednik najkorumpiranije stranke u BiH, opljačkali ste i uništili u zadnjih dvadesetak godina sva hrvatska poduzeća u kojima žive Hrvati, koristeći se na lopovski način ovom sintagmom, kako bi prikrili svoj lopovluk: „kako Sarajevo iz hrvatskih poduzeća izvlači novac i na taj način osiromašuje Hrvate“! U ovom svom šestom Otvorenom pismu, kao što rekoh, želim i dalje pokazati hrvatskom narodu kako ste do temelja opljačkali u svoju i obiteljsku korist, ne samo firme, nego i hrvatske branitelje.
ORGANIZIRANA PLJAČKAŠKA SEKTA ČOVIĆ I DRUGI I DANAS NAM OVO RADE
Tako ste gosp. Čoviću omogućili pravljenje štete firmi „Mondo“ u iznosu od 1.807.100 KM u koristi, kako slijedi: za Branka Rajića u iznosu od 442.250 KM, HDZ-a BiH u iznosu od 715.533 KM, Vrljića Rajka u iznosu od 442.250 KM, Glamuzina Marka u iznosu od 50.000 KM, Erić Iliju u iznosu od 75.000 KM, Miroslava Prcea u iznosu od 146.030 KM i Valentina Ćorića u iznosu od 228.288 KM. Opet nema branitelja na spisku za darovanje.
Istragu u ovom predmetu godinama vodi Tužiteljstvo HNŽ-a, ali optužnica nikad nije podignuta. Zbog čega, tadašnji glavni županijski tužitelj Nijaz Mehmedbašić nije želio govoriti, jer ne smije, ostat će bez posla, ali i ovaj predmet se izvlači iz sudskih ladica jer su se pojavili novi dokazi pa se stvorila osnova za obnovu postupka. Iako je Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije obustavilo istragu u slučaju „Mondo“, radilo se o višegodišnjoj istrazi protiv Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a, te još jedanaest osumnjičenih u ovom slučaju koji je pokrenula financijska policija. Kako doznajemo, istraga je obustavljana zbog nedostataka i gubitka dokaza, a koji su uglavnom bili nepotpuni i bez originalnih dokumenata, odnosno njihovih kopija, što nije relevantno u pravosuđu.
Inače, poduzeće „Mondo“ je nakon rata osnovao HDZBiH, a Društvo je još 1999. godine likvidirano odlukom poduzeća „Soko“ Mostar. Direktor poduzeća „Soko“ Mostar u to vrijeme bio je Dragan Čović, a Vilim Primorac i Božo Rajić su bili direktori „Monda“. Kada je Rajić zamijenio Primorca kao direktor, Dragan Čović je imenovan za predsjedatelja Upravnog odbora, a za članove su imenovani Neven Tomić, Ivo Andrić Lužanski, Dragan Vrankić. „Mondo“ je postao dioničar Hercegovačke banke preko nekoliko prijenosa dionica. U travnju 1998. godine Hercegovačko-neretvanska županija je prenijela svoje dionice, pri čemu je „Mondo“ prenio opremu „HZ HB“ procijenjenu na 500.000 maraka na županiju. Bivša privremena predstavnica Hercegovačke banke Toby Robinson se u svojem izvješću vrlo detaljno bavila ovim slučajem koji je na kraju zaključen obustavom istrage, ali originalni dokumenti su se pojavili i biti će dostavljeni SUDU BiH.
KAKO SU DRAGAN ČOVIĆ I MARINKO GILJA „HAPALI“ VEĆI DIO NOVCA IZ REPUBLIKE HRVATSKE KOJI JE BIO NAMIJENJEN ZA HRVATE U BIH
Ministarstvo Obrane „Naše nam Lijepe“ je uplatilo „Herceg Bosni“ 5.893.852.236 kuna, a velikim dijelom toga novca je raspolagao tadašnji predsjednik Upravnog odbora HPT-a Mostar i potpredsjednik Federacije BiH Dragan Čović, a glavninu svog bogatstva je na protuzakonit način prisvojio i Miroslav Rupčić kao glavni logističar. Postoje dokazi i svjedoci kako je Miroslav Rupčić često u torbama nosio višemilijunske iznose u gotovom novcu, od čega je lagano punio svoj džep. Postoji više dokumenata Ministarstva obrane Republike Hrvatske u kojima se precizno po godinama navode i otkrivaju stvarni razmjeri MORH-ova financiranja Hrvata u Bosni i Hercegovini i Hrvatske Republike Herceg Bosne u vremenu od 1992. do 1999, a najveći dio tog novca je pokraden, tj. nije iskorišten za zaštitu Hrvata u BiH.
U MORH-u tvrde: „Dvostruko više novca iz Hrvatske u Herceg Bosnu transferirano je kroz Ministarstvo financija“. Prema raspoloživoj dokumentaciji i knjigovodstveno-financijskoj evidenciji MORH-a u razdoblju od 1992. do 1999. Ministarstvo obrane Republike Hrvatske je na račun Hrvatske Republike Herceg Bosne, odnosno hrvatskoj komponenti Federacije BiH na teret svojih proračunskih sredstava doznačilo sredstva u ukupnom iznosu od 5.893.852.236,59 kuna, što je poslužilo kao odličan izvor za krađu logističkim generalima Miroslavu Rupčiću i Ivanu Mediću te njihovim poslušnicima, a dok Ivan Medić bježi iz straha da ge ne „izdraufaju“ bivše kolege logističari. Miroslav Rupčić koristi usluge vrlih kriminalaca te otima i kindapuje svoje protivnike i odvodi ih na planinu Trebević kod Sarajeva i batinama nagoni da odustanu od imovine koja treba Rupčiću i njegovim kompanjonima, a za ovo ima dokaz u Županijskom MUP-u u Mostaru, slučaja kindapovanja biznismena iz mjesta Jare u Širokom Brijegu. Pitajte policiju, ako meni ne vjerujete!
Transferiranje novčanih sredstava iz MORH-a prema Hercegovini nije bilo popraćeno nikakvom posebnom specifikacijom troškova niti aranžmanima, ili pak ugovorima s institucijama Herceg-Bosne nego je novac uvijek doznačivan jednostavnom transakcijom na račun, kojim je gospodario Miroslav Rupčić, pa nije ni čudo kako se obogatio.
Vjerojatno jedan od najmutnijih poslova krajem devedesetih i obrazac po kojem su se odvijale sve sumnjive transakcije novca hrvatskih poreznih obveznika je bio ustupanje 51% vlasničkog udjela „HPT“ Mostar u Eronetu privatnim tvrtkama na području Hercegovine i to: „Hercegovina osiguranju“ u vrijednosti udjela 1.700.000 eura, „Alpina Commercu“ iz Širokog Brijega u visini 500.000 eura i „Crohercu“ Mostar dionice vrijedne 210.000 eura.
Naime, Ministarstvo obrane Herceg Bosne dotirano novcem iz Hrvatske potpisalo je u srpnju 1995. s javnim poduzećem pošte i telekomunikacije Hrvatske Republike Herceg Bosne ugovor o postavljanju svjetlovodnih kabela na području Hercegovine. Ugovor su potpisali tadašnji ministar obrane „HR HB“ Vladimir Šoljić i direktor „HPT-a“ Marinko Gilja (‘ko će drugi). U prosincu 1998. MO HRHB ispostavio je račun „HPT-u“ Mostar za obavljene radove u visini 3,5 milijuna eura. S obzirom na to, da je Ministarstvo obrane „HR HB“ već bilo dužno pojedinim hercegovačkim tvrtkama, ugovorom iz lipnja 1999. svoja potraživanja prema „HPT-u“ Mostar ustupio je cesijom „Crohercu“ i „Hercegovina osiguranju“, a u rujnu to isto je učinio i s tvrtkom „Alpina Commerce“ iz Širokog Brijega.
Odmah potom, sve tri spomenute tvrtke zatražile su u srpnju 1999. naplatu svog potraživanja od „HPT“ Mostar, a direktor poduzeća Marinko Gilja ih je obavijestio da „HPT“ Mostar ne može izmiriti dugovanja, te predlaže da se to učini ustupanjem vlasničkog udjela mobilnog operatera Eronet. Čudnovata je žurba u odgovoru „Hercegovina osiguranju“ samo dan nakon zahtjeva, a četiri dana nakon zahtjeva „Croherca“, jer je dospijeće duga prema ugovoru bilo tek krajem 2000.
Nevjerojatnom brzinom, na sjednici Upravnog odbora poduzeća „HPT“ Mostar donesena je odluka da se početkom kolovoza nastali dug u visini 3,5 milijuna eura izmiri ustupanjem 51% udjela poduzeća „HPT“ Mostar u Eronetu na sljedeći način: „Hercegovina osiguranju“ 35,61%, „Alpini Commerc“ 10,91%, te „Crohercu“ 4,48%. Predsjednik Upravnog odbora „HPT-a“ Mostar i potpredsjednik Federacije BiH naš Dragan Čović tada je rekao kako je to dobar potez da „HPT“ d.o.o. Mostar ne bi ostao privatizacijom bez svojih sredstava u Eronetu. „HPT“ je tako “spasio” sredstva u “interesu hrvatskog naroda”, jer je sve ostalo u vlasništvu “hrvatskih ljudi”- u to vrijeme Čović i Rupčić su između ostalih imali udjele u „Hercegovina osiguranju“ pa im je „slučajno“ odgovaralo da „Hercegovina osiguranje“ ima njveći paket udjela u Eronetu. Zahvaljujući poziciji ministra financija i potpredsjednika u Federalnoj vladi, Čović je bio dobro informiran kako bi se izbjegao Zakon o privatizaciji. Tako je Čović došao do velikog vlasničkog udjela u Eronetu.
Kao što vidimo gosp. Čoviću, do sada niste riješili ni jedno hrvatsko pitanje, osim kad je u pitanju pljačkanje vlastitoga naroda! Vođa HDZ-a BiH Dragan Čović svojim je biračima, ali i svekolikome hrvatskome puku, u svome prepoznatljivom „namazanom“ lopovskom stilu, četvrti put u zadnjih 10 godina zajamčio uspostavu hrvatske izborne jedinice i održavanje sljedećih parlamentarnih izbora na “hrvatskome području” i po novom izbornome zakonu. Ali što reći, nego: „lijepo obećanje ludom radovanje“!
Dragan Čović i njegovi poslušnici u svakoj izbornoj godini zakrče prostor oko crkvenih oltara i svetišta u svim župama, gdje se „smjerno i pobožno“ mole Bogu i zahvaljuju mu za sva dobročinstva koja je udijelio „stožernoj“ stranci! Tako je Dragan Čović uspio pridobiti i najviši kler u Katoličkoj Crkvi u BiH, a kler je uvidio da je puno bolje „drugovati“ s Draganom Čovićem, negoli s Isusom Kristom, jer od Čovića lova „kapa“ u Crkvu kao voda s česme! Svake godine, bit će tu opet govora o famoznom trećem entitetu, koji će osnovati za nekih 55.000 godina, a tu je i govor o hrvatskom propalom kanalu… A da ovdje i ne govorim o tome kako su pojedini crkveni velikodostojnici u BiH, u korist Draganu Čoviću „iščupali“ kriminalca Stanića iz zatvora u Hrvatskoj, budući da im je tada Sanader bio „dobar prijatelj“!
S poštoavnjem
Josip Šimić, sarajevski student

Nema komentara:

Objavi komentar