utorak, 15. prosinca 2015.

Gdje se troši novac građana u HNK-a: Za obnovu centrala SDA i HDZ-a iz budžeta izdvojeno 300.000 KM

Danas su zastupnici u Skupštini HNK-a usvojili još jednu sramnu odluku, sramniju i providniju od nedavne odluke o legalizaciji tajkunskih objekata u vlasništvu njima lojalnih finansijera, saopćeno je iz SDP HNK-a, prenosi novinska agencija Patria.
Naime, prilikom usvajanja rebalansa budžeta, hladno su predvidjeli 300.000 KM za plaćanje šteta od paljevina neprofitnim organizacijama, što u prijevodu znači za obnovu centrala SDA i HDZ. Opozicija je za govornicom to javno istakla, a niko iz vladajuće koalicije nije smio demantirati.
Ovakvo transparentno smijanje u lice poreskim obveznicima predstavlja vrhunac nebrige za narod. Dok kanton grca u dubiozama, pacijenti u bolnicama sami kupuju lijekove i zavoje, dok se budžetski korisnici zakidaju na  doprinosima i drugim pravima za milionske iznose, dok kultura praktično sramotno ni ne postoji, oni novac poreskih obveznika rasipaju na stranačke luksuze, a CIK istovremeno, licemjerno, za najmanje prijestupe kažnjava sve stranke, izuzev, naravno, njih.
Da bi ispunili naloge stranačkih lidera umanjili su određene stavke za  kulturu i to sada kada je socijalna slika kantona gora nego ikada.  Zaustavili su ono što je daleko nužnije, važnije i gle nepoznatog im čuda, humanije. Zastupnici SDP-a su naravno glasali protiv.
Dok nije sklopljena najnovija koalicija mogli smo da biramo između dva zla, a onda su nam znatno obogatili ponudu. Njih uopće ne brine što nam brod tone. Važno je da se to događa u našim teritorijalnim vodama. Stavite se u naš položaj pa ćete vidjeti koliko ste smiješni!
Ovo je, po ko zna koji put, ličilo na klasičnu podjelu plijena. Zastupnici vladajuće koalicije su obavili  lavovski dio posla. Neka. Svaka im čast. Jedino to im nedostaje. Ili je možda i ovo prelazna vlada? Sudeći po tome kako svakodnevno prelaze građane, jeste.
Pred izbore su im bila puna usta socijale i zalaganja za građane. Dobro. Ipak su to političari od riječi. Djela im baš i nisu jača strana. Postalo nam je više bespredmetno pitati kakva je, ovakvim činom, poslana poruka građanima. Opasno se primiču bolji dani!, stoji u saopćenju. 

Nema komentara:

Objavi komentar