srijeda, 30. prosinca 2015.

Agović Vučiću: Vaš dolazak značio bi čin ponovne otvorene agresije Srbije na Bosnu i Hercegovinu... HOĆE LI PRESTATI MIJEŠATI SE. KADA ĆE GRAĐANI BIH REĆI DOSTA VIŠE...

Otvoreno pismo Građanskog Monitoringa premijeru Srbije Aleksandre Vučiću, Vladi i javnosti Srbije

Najava da ćete, što sasvim evidentno – kao i nedavno organizovanje antizapadnih protesta u Podgorici – radite po direktivi Rusije, devetog januara sa svojim Kabinetom ići na proslavu dana tzv. republike srpske, koji je kao što znate Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim, ukoliko bude ostvarena, označit će sigurno destabilizirajuću prekretnicu u međudržavnim odnosima u Regionu.

Napominjemo da ste, svojevremeno, naoružani terorisali koncentracijski opsadirano Sarajevo, u kojem je (sasvim moguće i vašom rukom), između ostalih žrtava, palo i 1601 dijete, kao i da ste sa skupštinske govornice, u jeku najtežih stradanja Srebreničana, pozivali na njihov linč, što je rezultiralo sudski dokazanim Genocidom.

Zbog još neprocesuiranih navedenih detalja iz vaše prošlosti, ali i zbog perspektive dobrosusjedskih odnosa, pozivamo vas da se okaneteagresivne ideologije i da se umjesto slijepe poslušnosti Rusiji, koja zbog ličnih geostrateških interesa potencira politiku konfrotacije, okrenete trasiranju pomirujućih evroatlanskih integracija, koje su najbolja perspektiva za sve nas, te da kao znak osobne katarze napokon otkrijete identitet i ubojicu osobe s čijom ste lubanjom, prateći Vojislava Šešelja, a u društvu aktualnog predsjednika svoje zemlje Tomislava Nikolića, morbidno paradirali oko Sarajeva.

Upozoravamo da incident koji ste najavili, po logici svoje naknadne pameti, kasnije nećete moći relativizirati vašom uobičajenom patetičnom poštapalicom o trganju iz konteksta, jer upoznati ste s odlukom Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, tako da bi vaš eventualni dolazak značio čin ponovne otvorene agresije Srbije na Bosnu i Hercegovinu.
Očekujemo da ćete rezonom pragmatičnog političara ipak uspjeti nadjačati retrogradnom ideologijom ostrašćenu sopstvenu osobnost, jer opći interes mora biti iznad necivilizacijskih poriva pojedinca…

Poštovani Srbijanci srpske etničke pripadnosti,

Ne znamo da li ste o tome razmišljali ali – De facto i De Iure – ozvaničenjem proizvoda Miloševićevog udruženog zločinačkog pothvata u Bosni i Hercegovini kroz naziv ”republike srpska”, koja je presudama Međunarodnog suda pravde i Tribunala za ratne zločine u Den Haagu označena genocidnom tvorevinom, prešutno preuzimate generalizaciju krivnje za neviđena zvijerstva, a svojoj djeci i potomcima u naslijeđe ostavljate žig genocidnosti, našto kao roditelji privatno, ali ni po zakonu, ne biste smjeli imati pravo.

Uz poziv na razum i uzajamno poštovanje,
NVO Građanski Monitoring
Edit Agović


Nema komentara:

Objavi komentar