ponedjeljak, 30. studenoga 2015.

Sukob interesa: Džindić i dalje s premijerom Novalićem upravlja firmom TMR.. BAHATOSTI NEMA KRAJA

Neshvatljivo je da je Džindić još uvijek osnivač firme 

Nermin Džindić, SBB-ov ministar energetike, industrije i rudarstva FBiH i Fadil Novalić, premijer FBiH itekako imaju dobre veze i poznanstva, a veže ih i zajednička kompanija „Termo Metal Resist" (TMR), što je ranije i objavila novinska agencija.
Ono što je porazno jeste da je Nermin Džindić kao jedan od osnivača ove kompanije, i dalje naveden kao osnivač TMR-a iako je njegovo imenovanje potvrđeno još 28. oktobra ove godine. Koliko vlasti mare za zakonit rad govori i činjenica da se za ovo vrijeme od 28. oktobra nisu udostojili u Registru poslovnih subjekata napraviti izmjene.
- Neshvatljivo je da je Džindić još uvijek osnivač i da ima vlastitu firmu i to baš u resoru kojim trenutno kao ministar upravlja, a da premijerova rodbina sjedi u Upravi ove kompanije – kaže naš izvor.
TMR je osnovan u aprilu 2008. godine, ali zanimljivo je da odlično posluje tek zadnje dvije godine, uložio je kapital od 35.677, Ada Novalić uplatila je 95.531, Munir Novalić 71.014, Azra Novalić 40.709, a Naida Novalić 67.571 KM. Ukupni kapital firme je 378.341 KM.
Interesantno je da je među osnivačima i Samir Iskrić, šef Ureda premijera Novalića, a premijerova kćerka Ada je direktorica.  
Iskrić je Novalićev čovjek od povjerenja, baš kao i Džindić. Vodio je finansije Fudbalskog kluba Zvijezda, a vodio je i finansijsku službu u Cimos TMD. Cimos TMD s Novalićem na čelu je bio i sponzor lokalnog Fudbalskog kluba Zvijezda kojem je Cimos svake godine davao i do 100 hiljada eura.

Nema komentara:

Objavi komentar