petak, 6. studenoga 2015.

LIJEČENJE KISELINE U ŽELUCU (ŽGARAVICE)

Nekada se nepravilno ili neredovno jede, u terminima koji ne odgovaraju želucu ili na neodgovarajući način, pa se kao posljedica toga javlja kiselina u želucu (žgaravica), koja uzrokuje jake bolove.

Kako se taj problem može liječiti?
Prvo: samelje se određena količina svježe košuljice šipka i pomiješa se sa medom. Uzima se jedna kašika nakon svakog jela.
Drugo: u fildžan vode doda se jedna mala kašika majčine dušice. Ostavi se da prokuha, zatim se procijedi i pije, dva puta na dan.
Treće: u čašu ključale vode doda se petnaestak grama sjemenki ruja (rujevine), zasladi se šećerom i pije dva puta na dan.
Četvrto: treba uzimati što više krastavaca i svježe salate, što će, otkloniti žgaravicu u želucu.

Nema komentara:

Objavi komentar