utorak, 28. srpnja 2015.

U SARAJEVU VIŠE NEMA NOVCA: Bankrot gasi funkcije glavnog grada BiH!

Grad Sarajevo kao institucija je ostao bez novca. Iz godine u godinu od Kantona Sarajevo su izdvajana sve manja sredstva, a trenutno je u potpunosti ugrožen ustavni položaj Grada Sarajeva. Vijećnici Gradskog vijeća Grada Sarajeva su danas održali vanrednu sjednicu na kojoj su raspravljali o teškoj situaciji u kojoj se nalazi Grad Sarajevo kao institucija, ali i kao glavni grad Bosne i Hercegovine.
Iako su na današnju vanrednu sjednicu Gradskog vijeća Grada Sarajeva bili pozvani predsjednici političkih stranaka koje participiraju u Gradskom vijeću, predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta BiH Edin Mušić, predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta BiH Lidija Bradara i predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Sejo Bukva, oni se danas na ovoj sjednici nisu pojavili.
Uvodničar na sjednici je bio gradonačelnik Grada Sarajeva Ivo Komšić koji je podsjetio da je Grad Sarajevo kao glavni grad BiH i Federacije BiH dvostruko doveden u pitanje. Grad nema samo finansijskih problema, nije riješen ni ustavni položaj grada.

Nema komentara:

Objavi komentar