nedjelja, 19. srpnja 2015.

NEĆEMO ŠUTKE IĆI POD NOŽ, NITI ĆEMO SE IZVINJAVATI KATILIMA

Odgovor Ćamilu Durakoviću, predsjedniku Organizacionog odbora za obilježavanje genocida u Srebrenici povodom njegovih izjava u medijima
Piše: Ibrahim Halilović

Koga ti predstavljaš Ćamile Durakoviću, kome i u ime koga prijetiš, ako ne u ime naših dušmana koji nekažnjeni spremaju novi genocid?

Čamile Durakoviću!
Sudeći po tvome istupu u medijima, ti si sebi uzeo za pravo predstavljati mrtve i žive Srebreničane, dejtonsku državu i Islamsku zajednicu. Digao si se do nebesa, umislio da si ravan Allahu dž.š., a ustvari si obični pročetnik, prodana duša i manipulator. Zaklanjaš se iza ubijenih u svojoj obitelji, a gaziš i njhove kosti!
Ti tvrdiš kako braniš dostojanstvo pobijenih, te kako braniš instituciju džennaze, a u isto vrijeme pozivaš u goste četničkog vojvodu koji ne prizna genocid koji su njegovi četnici počinili širom Republike Bosne i Hercegovine, a zasladili sa Srebreničanima i koji nas mirne građane i muslimane izjednačava sa teroristima.
Tvrdiš kako je Organizacioni odbor – državna institucija.
U isto vrijeme grmiš kako ćeš već dogodine zabraniti unošenje državne zastave Republike Bosne i Hercegovine na Mezar. Nije li to srbovanje, nije li to poruka kako ćeš ti Ćamile, hapsiti one koji ponesu tu zastavu s ljiljanima u Mezar u Potočarima, baš onako kako to rade četnici po Banjoj Luci kako bi njima ugodio!
Mora da si fasovao kritiku od svojih (pro)srpskih nalogodavaca pa ćeš zabraniti tu zastavu države RBiH na mezaru – čiji su građani muslimanske narodnosti, pobijeni na bigajr hak.
Ove godine su ti se patrioti RBiH oteli kontroli (AntiDayton FB grupa) pa su u Mezar unijeli jedino državne zastave kojim su okitili tabute; time su ti pokazali da pobijeni i preživjeli muslimani Bošnjaci nisu vjerska skupina, nego i građani napadnute države RBiH u kojoj je počinjen genocid, sudski dokazan. I do sada je jedino toj zastavi sa ljiljanima bio zabranjen pristup u Potočare, ali zato su bile dobrodošle turska, saudijska, još je samo falila četnička, ali zato si doveo četnika. Ti planiraš zabraniti državnoj zastavi na Mezar, ali na tu svetu zemlju pozivaš din-dušmane i neprijatelje države RBiH, one koji su počinili genocid uz dopuštenje tvojih gosta – od Clintona do onog holandskog predstavnika i domaćih udvorica.
Da si pravi predsjednik neke državne institucije morao bi predstavljati državu, pa ne bi ti palo na pemet išta protiv državnih znamenja, pa tako i države čiji su građani muslimani pobijeni.
U svim civilizacijskim zemljama kada se odaje počast nekom ubijenom građaninu ili vojniku, onda se njegov sanduk-tabut – na sahrani – džennazi – prekrije državnom zastavom. Tebi to ne ide u prilog jer tu zastavu ne vole oni koji su pobili tolike nevine ljude. Uklanjanjem njenih znamanje, uklanja se i država RBiH!
Budući da se ti Ćamile protiviš državnim simbolima – ti si i protiv države RBiH.
Kod nas je zvanično odvojena religija od države, ali ti tvrdiš da je Odbor na čijem si čelu – državna institucija! Kako to da Odbor i ti određujete kako će se obavljati džennaza, vjerski obred, pa pravite nekakve scenarije, plaćate režisere, skrnavite tradicionalni vjerski običaj pozivate sukrivce ili direktne krivce za genocid i nazvate ih svojim gostima koje svako mora poštivati!!!
To je izrugivanje zdravoj pameti! To je uzurpacija i manipulacija vjerom, Islamskom zajednicom, to je pokušaj zatiranja državotvorne i islamske svijesti građana!
Jesi li to umislio da si i Bakir Izetbegović – biva država – ili Husen ef. Kavazović, Reisu-l-ulema, vjera!?
Očito je da si se uklopio u nakaradnu praksu po kojoj je SDA-a i vjera i država, što je podvala. Kako to da porodice ubijenih nisu bile protiv ukopa najmilijih pod državnim zastavama, a ti jesi?
Kako to da ulema na čelu sa ef. Kavazovićem nije bila protiv držvanih zastava, a ti jesi!
Jesi li ti to iznad živih i mrtvih, jesi li ti država u državi, ili Islamska zejednica u Islamskoj zajednici!? Ti si jedan običan manipulator, neprijatelj i države i dina, a ne, tobe jerabi, Dragi Bog, kako nam se lažno predstavljaš!
Ti si jedan obični provokator i pročetnik. Provokator si jer si doveo četničkog vojvodu koji ne prizna genocid, niti se izvinjava, da dođe na džennazu i da vrijeđa i žive i mrtve, izazove svojim prisustvom incident prije džennaze, pa ga poganjaju, jer mu tu nije mjesto, jer je njegov dolazak uvreda. Pročetnik si jer si izmanipulirao i srebreničkim majkama koje se izvinjavaju katilu koji ne prizna zločin zbog kojeg je ta džennaza. Pročetnik si jer se ne izvinjavaš zbog velike greške dovođenja Vučića, nego kriviš nas što te kritikujemo zbog toga.
Transparent „Za jednog Srbina ubićemo stotinu muslimana“ kojemu se protiviš pokazan je ne samo zbog Vučića, tvoga gosta, provokatora i četnika, nego i zbog tebe i takvih koji se mire sa našim dušmanima koji su počinili brojne genocide u historiji, a ne priznaju ih, niti se izvinjavaju, nego spremaju nove pokolje, do istebljenja muslimana i uništenja države Bosne.
Umjesto da se boriš da četnici budu kažnjeni i ukinuta RS kako se genocid ne bi ponovio, ti se četnicima izvinjavaš i to tažiš i od nas. Ponovi li se genocid, ti i oni koji Tobom manipuliraju i oni s kojima ti manipuliraraš – biće krivi za to.
Upamti izreku velikog lovca na naciste Simona Wiesenthala koji je rekao kako navikavanje žrtve na genocid – znači ponovo činiti genocid. Nikada neću osobno dozvoliti da niko, pa ni ti, u moje ime čini genocid tako što nas sve pokušavaš naviknuti na genocid.
Ti si to upravo uradio pozivajući Vučića na džennazu, kao i ostale državnike – koji su tako našli na mjestu zločina i pokvarili džennazu, uvrijedili i žive i mrtve, i državu i din.
Kada se neko pobuni i kamenuje šejtana, ti u ime države i vjere, u ime mrvih i živih braniš šejtana. I ne samo braniš, nego nam i prijetiš tražeći da i mi savijemo kičmu, da se izvinjavamo svojim katilima. Oni nas kolju, progone, siluju, ranjavaju, ruše nam kuće i džamije, a ti nas tjeraš da im se izvinjavamo. Ti Ćamile Durakoviću zaista nemaš obraza ni zehre!
Ako je iko napravio lakrdiju i vašar od džennaze, ako je iko uvrijedio i vjeru i državu, žive, a pogotovo mrtve – onda si to ti i takvi kao ti.
Dosta nam je tebe i takvih koji se u ime nas izvinjavaju što katili nisu dovršili svoje zlodjelo, što nam nisu svima dohakali, a Bosnu pripojili Srbiji.
Nećemo šutke ko janjci ići pod nož, nego ćemo prvo počistiti u svojoj avliji sa kukoljem, ispraviti se jednom zauvijek i biti ljudi, tebi usprkos.
Mada nas pokušavaš odvratiti od učenja iz povijesti, tome ćemo se suprostaviti i zahtijevati da te odmah smijene sa mjesta predsjednika Odbora za obilježavanje genocida.
Postajemo svjesni činjenice – ko ne uči iz istorije, ona mu se ponavlja u najgorem izdanju i to zaslugama takvih kao što si ti Ćamile Durakoviću.

Nema komentara:

Objavi komentar