ODMAH ZAPIŠITE RECEPT ZA NAJBOLJE LEDENE KOCKE SAMO OVAKO I DRUGAČIJE NIKAKO Pročitajte više na: http://receptii-i-ideje.blogspot.com/2015/05/odmah-zapisite-recept-za-najbolje.html Zabranjeno je brisanje navedenog linka iznad.To je pravilo ukoliko želite nešto kopirati sa našeg sajta. ©Recepti i Ideje
Sastojci Biskvit 7 bjelanjaka 7 žlica šećera u prahu 7 žlica brašna prstohvat soli 120 ml mlakog mlijeka Krema prva 7 žutanjaka 7 žlica šećera 5 žlica škrobnog brašna 750 ml mlijeka 250 gr margarina za kreme Krema druga 2 vrećice šlag pjene 250 ml mlijeka Priprema Bjelanjak i sol umutiti tako da se dobije čvrsti snijeg. U snijeg postepeno dodavati šećer i brašno i sve lagano umiješati. Smjesu za biskvit izliti u kalup promjera približno 24×24cm. Pećnicu zagrijati na 175*C i peći biskvit 10 minuta. Pečeni, još topli biskvit preliti s toplim mlijekom i ostaviti da biskvit skroz upije mlijeko. Biskvit ohladiti. Od žutanjaka, šećera, gustina i mlijeka skuhati kremu. Nakon što se krema skroz ohladila u nju dodati margarin izrezan na listiće pa kremu dobro promiješati (izmiksati) da bude skroz glatka. Kremu premazati preko ohlađenog biskvita. Na kraju umutiti šlag i premazati kolač. Prije posluživanja kolač dobro ohladiti (najbolje je ostaviti ga u hladnjaku preko noći).
Nema komentara:
Objavi komentar