nedjelja, 31. svibnja 2015.

Nova skandalozna izjava Milorada Dodika:


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Krušedolu da je napadnut srpski nacionalni identitet, jezik i vjera, ali da su Srbi kao narod spremni da odbrane svoje osnovne vrijednosti, kao i Srbiju i Republiku Srpsku.

- Okupljajući se na ovaj način, mi šaljemo poruku da smo kao narod spremni da branimo i odbranimo te naše osnovne vrijednosti. A time, istovremeno, branimo naše dvije države - Srbiju i Republiku Srpsku, rekao je Dodik u obraćanju na Krajiškom crkveno-narodnom svesrpskom saboru "Krušedolska zvona", koji je danas održan u fruškogorskom manastiru Krušedol u prisustvu više od hiljadu ljudi.

Prema njegovim riječima, osnovna borba srpskog naroda danas je borba za nacionalni identitet.

- Nas vrijeđa kada kažu u BiH da smo mi bosanski Srbi. Kažem im da je to za nas uvreda. Nismo mi nikakvi bosanski Srbi! Mi smo dio jednog velikog i časnog srpskog naroda. Konačno bi to morali prihvatiti u BiH, ali i u inostranstvu i shvatiti da nismo nikakvi Bosanci već Srbi i da je naša država Republika Srpska, naglasio je Dodik, praćen burnim aplauzima, javljaju srbijanski mediji.

Nema komentara:

Objavi komentar