Sastojci
Biskvit:
2 jaja
1vanilin šećer
180 gšećera
250 ml mlijeka
100 mlulja
250 gbrašna
1 žličica praška za pecivo
1/2 žličice soda bikarbona
2 žlice kakaa
150 g čokolade narezane na komadiće
Biskvit:
2 jaja
1vanilin šećer
180 gšećera
250 ml mlijeka
100 mlulja
250 gbrašna
1 žličica praška za pecivo
1/2 žličice soda bikarbona
2 žlice kakaa
150 g čokolade narezane na komadiće
Krema od višanja:
100 g šećera (ako volite slađe dodajte još šećera)
1kompot od višanja
2 žlicebrašna
2 dclvode
2 pudinga od vanilije
100 g šećera (ako volite slađe dodajte još šećera)
1kompot od višanja
2 žlicebrašna
2 dclvode
2 pudinga od vanilije
Krema od vanilije
1puding od vanilije
2 dcl slatkog vrhnja (1dcl se kuha sa mlijekom, a 1dcl izraditi i umješati u hladnu kremu)
400 mlmlijeka
3 žlicešećera
30 g izraditog margarina
1puding od vanilije
2 dcl slatkog vrhnja (1dcl se kuha sa mlijekom, a 1dcl izraditi i umješati u hladnu kremu)
400 mlmlijeka
3 žlicešećera
30 g izraditog margarina
Priprema
Pripremiti kalup za pećnicu, ja sam koristila okrugli kalup veličine 26 cm. Pećnicu ugrijati na 200 C.
Prvo izmiksati šećer, vanilin šećer, mlijeko i ulje, zatim dodati jedno po jedno jaje. Nakon što izradite smjesu sa jajima dodati lagano brašno prosijano sa 1 žličicom praška za pecivo, 1/2 žličice soda bikarbone i dvije žlice kakaa. Sve to lagano promješati. Zatim istresti nasjeckanu čokoladu i žlicom izmješati smjesu. Istresti smjesu u kalup za pećnicu. Peći oko 20 minuta i provjeriti sa nožem da li je biskvit gotov. Biskvit izvaditi iz kalupa i ostaviti da se malo ohladi. Biskvit poravnati po vrhu ( ja sam odrezala vrh biskvita kada sam ga poravnavala tako da nema korice). Staviti biskvit na podlogu i obruč oko njega, zatim ga natopiti s malo mlijeka.
Krema od višanja: kompot od višanja (sok i višnje) staviti kuhati sa 100g šećera (od tih 100 g odvojiti tri žlice šećera i pomješati ih sa 2 dcl vode, praškom za puding vanilija i 2 žlice brašna). Ako volite slađe slobodno dodajte još šećera sa višnjama.
Kada višnje zakipe dodati smjesu pudinga i brašna i izmješati dok se fino ne zgusne. Smjesu s višnjam izliti vruću na biskvit (smjesa bude fino gusta i ne curi). Zatim staviti u hladnjak dok se sve fino ne ohladi.
Kada višnje zakipe dodati smjesu pudinga i brašna i izmješati dok se fino ne zgusne. Smjesu s višnjam izliti vruću na biskvit (smjesa bude fino gusta i ne curi). Zatim staviti u hladnjak dok se sve fino ne ohladi.
Pripremiti kremu od vanilije. Od 400 dcl mlijeka odvojiti 1 dcl, a ostatak staviti kuhati sa 1 dcl slatkog vrhnja. U 1 dcl mlijeka izraditi puding od vanilije sa tri žlice šećera. Kada mlijeko zakipi dodati puding od vanilije i malo kuhati. Premjestiti u zdjelu i ohladiti. Kada se krema od vanilije ohladila dodati izradito 30 g margarina i sve dobro promješati. Izraditi 1 dcl slatkog vrhnja i umješati u kremu od vanilije.
Na ohlađene višnje dodati kremu od vanilije.
Na ohlađene višnje dodati kremu od vanilije.
Po želji možete dodati šlag ili naribane čokoladu na kremu od vanilije… Što vam je volja
Posluživanje
Tortu sam ostavila u obruču do sutra.
Tortu sam ostavila u obruču do sutra.
Nema komentara:
Objavi komentar