nedjelja, 26. travnja 2015.

TUFAHIJA


Sastojci:
-8 jabuka srednje veličine (oko 1,5 kg)
-200 g šećera
-80 g oraha
-1 bjelance
-1 limun
-1 šlag hit
-1 l vode
-2 vanilin šećera
Priprema:
Operite i ogulite jabuke, izdubite im sredinu, a kore sačuvajte.
Jabuke stavite kuhati u kipuću vodu kojoj ste prethodno dodali 50 g šećera, 1 vanilin šećer i limunov sok.
Kuhane jabuke izvadite, a u istu vodu stavite preostali šećer i kore od jabuka.
Kad sirup prokuha, procijedite ga i ostavite neka se ohladi.
Kuhane jabuke koje ste nadjenuli mješavinom tučenog bjelanca, mljevenih oraha i vanilin šećera posložite u tepsiju i pecite 15 minuta na 180°C.
Pečene jabuke izvadite i prelijte toplim sirupom.

Nema komentara:

Objavi komentar