srijeda, 18. ožujka 2015.

Pogledajte koliko će predsjendika država doći na obilježavanje 20. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici…

U Srebrenicu 11. jula 2015., povodom obilježavanja 20. godišnjice od genocida, dolaze šefovi brojnih država svijeta.

Kako saznaje N1, u Srebrenici će tada biti jordanska kraljica Nur, predsjednik Slovenije, predsjednik Crne Gore, a očekuje se potvrda nekadašnjeg predsjednika Amerike Billa Clintona, šefova država iz zemalja EU i ostatka svijeta. Nezvanično saznajemo da bi mogao doći drugi ili treći čovjek Bijele kuće, dok je poziv upućen i predsjedniku SAD Baracku Obami.


Do kraja aprila očekuju se potvrde svih zvaničnika i državnika. Također se očekuje da iz Hrvatske dođe predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, ali i neko od zvaničnika iz Srbije.

Danas je u Potočarima održana sjednica Organizacionog odbora za obilježavanje 20. godišnjice genocida na kojoj je utvrđen program održavanja komemoracije i ukopa žrtava.

Načelnik općine Srebrenica Ćamil Duraković kazao je za N1 da spisak žrtava koje će biti ukopane 11. jula 2015. godine još uvijek nije zvanično okončan te da će vrlo vjerovatno biti više od 40. žrtava koje će se ukopati koliko ih je trenutno na spisku. Naglasio je da 11. juli ove godine ima poseban značaj za porodice žrtava, ali i za cijeli svijet.

Nema komentara:

Objavi komentar