Sastojci:
- sirov krompir 5-6 kom
- faširano (mljeveno), prethodno proprženo meso – 150 gr
- luk – 1 glavica, može i 1 čen bijelog luka, ako volite
- jaje – 2 kom
- brašno – 1 kašika
- malo peršunovog lista
- so, biber, začini
Priprema:
1. Izrendajte krompir i ocjedite višak vode
2. Dodajte jaja, so, biber, brašno (po potrebi) i promješajte.
3. Mljeveno, prethodno malo proprženo, meso pomješajte sa sitno isjeckanim lukom, biberom, solju i ostalim začinima.
4. Od napravljene mase od krompira formirajte tanke pljeskavice ili odmah kasikom stavljajte smjesu u tiganj na vrelo ulje.
5. Stavljajte nadjev od mesa i poklopite drugom polovinom tijesta i pržite na vrelom ulju sa obe strane
Gotovo je…
Takodje je vrlo ukusno ako pljeskavice prelijete sa pavlakom, a umjesto mesa možete staviti i salamu.
Nema komentara:
Objavi komentar