petak, 30. rujna 2016.

Trka/šetnja za ozdravljenje: U Sarajevo stižu učesnici iz 30 bh. gradova

Očekuje se da će manifestaciji, čiji je cilj podizanje svijesti o prevenciji karcinoma dojke, prisustvovati oko 7.000 osoba koje će organizovano doputovati u Sarajevo iz više od 30 gradova iz cijele Bosne i Hercegovine.

Organizatori manifestacije su američke organizacije JDC/ Komen (Suzan G. Komen i American Jewish Joint Distribution Committee).

Programom je predviđeno da se u 11 sati održi Trka za djecu na 350 metara, u 11:30 ͞Trka za ozdravljenje͟ dužine 3,5 km, a Šetnja za ozdravljenje͟ bit će održana u 12 sati, uz bogat zabavni program za djecu i odrasle, te nagrade sponzora.
Registracija građana za ovaj događaj trajala je tokom septembra, a sva sredstva koja su prikupljena od registracije bit će utrošena za kupovinu poklon paketića za svaku novooperisanu ženu u BiH, kao i besplatne mamografske preglede u ruralnim dijelovima zemlje.

Građani koji se nisu registrovali za “Race for the cure” do sada, moći će to da učine na sam dan Trke/šetnje, na jednom od štandova za registraciju na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu.

Nema komentara:

Objavi komentar