utorak, 31. svibnja 2016.

Zavidovićki srednjoškolci poručili: ‘Mi odlazimo i nećemo se vratiti!’


Skreću pažnju vlasti da su nezadovoljni trenutnom situacijom u državi.
Jučer su srednjoškolci iz Zavidovića na platou “Stari spomenik” u organizaciji Mreže Vijeća učenika Zeničko-dobojskog kantona i Vijeća učenika tri srednje škole s područja općine Zavidovići poručili da su nezadovoljni trenutnom situacijom u državi.
Srednjoškolci su izveli kraći flash mob, te noseći transparente i povicima: “Čujete li? Mi odlazimo!” iskazali svoje nezadovoljstvo.
 .

Foto: Zdici.info
Foto: Zdici.info

Jučerašnja kampanja koja je održana u Zavidovićima dio je kampanje koji se provodi na području cijele Bosne i Hercegovine, kojom srednjoškolci uključujući i druge akcije i kampanje pokušavaju skrenuti pažnju na sebe i svoje probleme.
– Zavidovići kao općina čija su Vijeća učenika dio Mreže vijeća učenika Zeničko-dobojskog kantona pridružili su se kampanji koja se provodi na nivou cijele Bosne i Hercegovine. Kampanja ŠIT (šuti i trpi) provodi se s ciljem da ukažemo na sve veći broj mladih koji odlaze i naše države i da je vlast ta koja treba da se aktivno uključi u riješavanje ovog alarmatnog problema, nazvanog odliv mozgova. I pored svega i dalje vjerujemo da naša vlast neće dozvoliti odlazak mladih iz Bosne i Hercegovine jer niko od nas ne želi da dođemo do situacije “Nemam više ni s kim a ni protiv koga.”, kazao nam je PR Manager Mreže vijeća učenika ZDK i predsjednik Vijeća učenika Srednje tehničke škole, Elmin Fehrić.
Foto: Zdici.info
Foto: Zdici.info


Nema komentara:

Objavi komentar