utorak, 10. svibnja 2016.

SDA, HDZ i saradnici istrajni u namjeri da podijele Tuzlu!

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla desio se presedan koji će vjerovatno biti zabilježen u gradskim analima kao jedan od najskandaloznijih momenata za ovaj grad.
Mirnes Ajanović, vijećnik BOSS-a u GV Tuzla predložio je ovom zakonodavnom tijelu da usvoji Rezoluciju o suprotstavljanju podjeli Grada Tuzle. Nakon njegovog izlaska za govornicu sa ciljem obrazlaganja inicijative, opozicioni vijećnici pod vodstvom predsjednika Kluba vijećnika SDA Sabahudina Imamovića, napustili su sjednicu. Uz vijećnike SDA sjednicu su napustili vijećnici SBB-a, HDZ-a, Tuzlanske alternative, raspuštenog Boljitka i nekoliko samostalnih vijećnika. Ovim činom građanima Tuzle dali su do znanja da je namjera o podjeli Tuzle na dvije nacionalne općine (Soli i Gornja Tuzla) itekako aktuelna, te da ove nacionalističke stranke od toga neće odustati.
Kontaktirali smo predlagača ove inicijative Mirnesa Ajanovića, koji nam je rekao da se radi o otkrivanju jasne namjere nacionalista da od Tuzle naprave Mostar, te je pozvao građane ovog grada da se na sve demokratske načine odupru njihovoj namjeri.
Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović za naš potal je rekao da je ovo skandalozni presedan, i da iza svega stoje lični interesi pojedinaca infiltriranih u nacionalističke stranke, kao i pojedinaca iz drugih stranaka koji kroz podjelu Tuzle vide svoje lične interese.
Ovo je Tuzla i Jugoslavia u malom. Ovdje katolici , muslimani , pravoslavci i ostli postuju jedni druge idu jedni drugim na slave, Nije vam ovo Herceg B I H i R-S ovdje zivi narod bez naioalistickih preznaka , Nece vam se ostvrit naconalisticki potezi .Moramo se svi ujedinit da vas poskidamo s vlasti i da vas vec jednom pohapse za sve ovo sto cinite ovom bjednom i napacenom narodu ,Nama trebaju poslovi i sloga a ne ROBOVLASNISTVO na sta smisljeno ciljate . Ovdje samo postoje bogatasi i bijeda , Mirnes Ajanović ste ponizavali i ismijavali dok ga niste skinuli iz parlamenta covjek je bio za sve u pravu , da je on bogdom presednik sve bi vas pohapsio , Kod njega je sve po savovima nema iza leda .Sram vas bilo

Nema komentara:

Objavi komentar