ponedjeljak, 30. svibnja 2016.

POLITIČARI NE KRIJU DA ZADUŽUJU GRAĐANE, KRIJU DA BI IM RASPRODALI I IMOVINU

Nakon što smo ekskluzivno u „Vijestima u 7“ objavili dijelove tajnog pisma namjere Vlade Federacije radi novog zaduživanja kod MMF, stižu reakcije. 

Na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zastupnik Saša Magazinović (SDP) tražio je da se u dnevni red uvrsti informacija Vijeća ministara BiH o sadržaju pisma namjere za novi aranžman s Međunarodnim monetarnim fondom.

Magazinović je rekao da bi Vijeće ministara BiH trebalo informisati parlamentarce i javnost u BiH o obavezama koje su prihvatili u zamjenu za novac MMF-a. Naglasio je da ovakva vrsta dokumenta ne smije biti tajna. Zatražio je i da se otkrije da li je Vlada FBiH obećala da će do oktobra ove godine završiti analizu operativne vrijednosti BH Telecoma i HT Eroneta te da će prodati sve udjele u ovim kompanijama do kraja ove godine.

„Kad niste vi, nećemo ni mi"

Zastupnica SDS-a Aleksandra Pandurević kazala je kako misli da pismo namjere treba biti javno, ali da takav prijedlog SDP-a BiH ne može podržati s obzirom na to da SDP BiH dok je bio u vlasti nikada nije obznanio sadržaj pisama namjere.

Ona je dodala i da bi podržala ovaj prijedlog da ga je predložio Klub DF-a s obzirom na to da je predsjednik DF-a Željko Komšić ranije tražio od SDP-ove vlade da mu dostave podatke o zaduživanju, što je SDP odbio.

Nema komentara:

Objavi komentar