srijeda, 30. ožujka 2016.

KAO ŠTO JE SRBIJA BALKANU...Hammond: Rusija je prijetnja cijelom svijetu

Britanski ministar vanjskih poslova Philip Hammond izjavio je u srijedu da je Rusija prijetnja svim državama jer ne poštuje međunarodne norme te je pružio potporu Gruziji koja je 2008. ratovala s Moskvom

Britanski ministar vanjskih poslova Philip Hammond izjavio je u srijedu da je Rusija prijetnja svim državama jer ne poštuje međunarodne norme te je pružio potporu Gruziji koja je 2008. ratovala s Moskvom.
Hammond, žestok kritičar ruskih akcija, u Gruziji će se sastati s premijerom Georgijem Kvirikašvilijem i posjetiti Južnokavkaski naftovod kojim upravlja British Petroleum.
Upitan je li Rusija još uvijek prijetnja regionalnim zemljama poput Gruzije i baltičkim državama, Hammond je rekao: "Rusija ne poštuje međunarodne norme i krši pravila međunarodnog poretka. To je prijetnja svima nama".
Dodao je kako je vrijeme da Rusija igra konstruktivnu ulogu na svjetskoj sceni i poštuje pravila, podsjetivši da Britanija i Rusija imaju zajednički interes u borbi protiv Islamske države u Siriji i u Iraku.
"Ako želimo surađivati, moraju se poštivati norme međunarodnog poretka", istaknuo je Hammond.

Nema komentara:

Objavi komentar